Programok

V. Kerékpározz velünk az Őrségből Szlovéniába!

V. Kerékpározz velünk az Őrségből Szlovéniába!

Kép forrása: pexels.com

Egyesületünk a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. pályázati támogatásának segítségével immár ötödik alkalommal szervez kerékpártúrát erre a meseszerű vidékre. A program 3 napos lesz, az összes megtett út közel 200 km. Elsősorban országúti vagy trekking kerékpárral javasoljuk a részvételt. Az túrákat a kiváló minőségű, és jó vonalvezetésű műutakon, kerékpáros közlekedésre kijelölt úton, illetve kerékpárúton vezetjük, melyek áthaladnak több kisforgalmú településen, legtöbb esetben elkülönített kerékpárutakon.

 

Az érintett tájegységek közül hazánkban az Őrség területén, belekóstolva a Vendvidékbe, a szlovén oldalon pedig Lendva környékén kerékpározunk. Őriszentpétertől nyugatra kitekintünk Farkasfa és Orfalu célponttal, keletre Csesztreg lesz úticélunk. Szlovéniában a Vendvidéki-dombság, és a Muravidék tartalmas bejárása a cél Péterhegytől egészen Lendváig, többek között Bakónak és Dobronak érintésével. A bátrabbakkal egyik nap elmerészkedtünk a Szlovén Toszkánába, Jeruzalembe is.

A budapesti Nemzeti Vágta 16 előfutamának egyike a Muravidéki Vágta, mely a Muravidék legnagyobb lovas eseménye, ünnepélyes megnyitóval és lovasfelvonulással. Lendván megint meglátogatjuk ezt a magyarok számára is megkapó eseményt.

A háromnapos túrán az egyesület tagjain kívül is lehet - korlátozott számban - jelentkezni ITT!

 

#program