Programok

Tangófesztivált rendeznek Pécsen

Tangófesztivált rendeznek Pécsen

Kép forrása: pexels.com

Egyebek mellett koncertek és táncbemutatók is várják az érdeklődőket a második alkalommal megrendezendő Pécsi tangó fesztiválon pénteken és szombaton a baranyai megyeszékhelyen.

 

Tavaly csaknem száz év hatósági tiltás után újra engedélyezte a helyhatóság a tangót a városban; e szimbolikus döntés köré szervezték az első fesztivált egy esztendővel ezelőtt. A beharangozó szerint az idei - a Pécsi Nemzeti Színház épülete előtt tartott - rendezvényre az egyszerre tüzes és melankolikus tangó kedvelőit, valamint az Argentína iránt érdeklődőket várják.

A Színház téri színpadon fellép a Tango Msytico, pécsi táncosokkal a Club Cubano, Kulik Johanna és az Arts Harmony Zenekar, az újvidéki Tangó Band és a Budai Tango Egyesület, emellett koncertet ad zenekarával, Györfi Anna közreműködésével és ifjú tanítványaival Kéméndi Tamás harmonikaművész. A zene és tánc mellett lesz argentin útinapló, vetítéssel egybekötött beszélgetés az 1978-as argentin-magyar futballmérkőzésről, de részletek is elhangzanak argentínai, Buenos Aires-i utazásokról született művekből. A rendezvényt mindkét este milonga, azaz táncest zárja a Színház téren.

A fesztiválról a pecsiprogram.hu oldalon olvashatók további részletek.