Programok

Székesfehérvár-Veszprém-rali - Idén is közösen rendez futamot a két város

Székesfehérvár-Veszprém-rali - Idén is közösen rendez futamot a két város

Kép forrása: duen.hu

Idén is közösen rendez ralifutamot Székesfehérvár és Veszprém péntektől vasárnapig, amely az országos bajnokság ötödik viadala lesz. 2022.07.22.-24.

 

A rendezvényt beharangozó keddi veszprémi sajtótájékoztatón Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron és Veszprémben is nagy érdeklődés kíséri az autóversenyeket, amelyek az egész családnak kitűnő szórakozást jelentenek. Mindkét városnak komoly múltja van a raliban, a lőtéri murvás pálya pedig a versenyzőknek is vonzó.

Lakatos Róbert főszervező magas színvonalú, komoly kihívásokat jelentő versenyre számít. A murvás talaj és a 33-35 fokos levegő embert és gépet próbáló futamot vetít előre - jelezte, arra kérve a közönséget, hogy a rosszullétek elkerülése érdekében készüljenek elegendő folyadékkal, napernyővel, sapkával. Elmondta: a Székesfehérvár-Veszprém-rali 154 kilométeres gyorsasági össztávjával a bajnokság leghosszabbja lesz.

Szombaton két gyorsasági szakaszon versenyeznek az indulók. Előbb Hajmáskér és Öskü közt a nagylőtér zárt területén, amelyet a közönség egy Veszprém-Gyulafirátót felől kijelölt pontról követhet, majd Várpalotánál szintén lőtéri területen, amely Inota felől lesz megtekinthető.  Ezután délután öt óra körül érnek Székesfehérvárra, ahol egy mintegy kétórás látványos városi szuperspeciál szakaszt teljesítenek. A programokat driftautók bemutatója is színesíti majd.

Vasárnap három gyorsasági szakaszt rendeznek, Hegyesden, Kislődön majd Veszprém-Jutaspuszta és Márkó közt a kislőtéren. Utóbbira jelentős nézői létszámot várnak idén is.

A célceremónia vasárnap délután a Veszprém Arénánál lesz, ahol egész hétvégén üzemel a versenyközpont és a szervizpark. Porga Gyula, Veszprém polgármestere a "királyok és a királynék" városának összefogását méltatta, amellyel még színvonalasabbá tehették a raliverseny programjait. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere hatékonyabbnak nevezte a közös rendezést, és felhívta a figyelmet a szombati szuperspeciál futamra, amely az egész ralibajnokság egyik leglátványosabb eseménye lesz. Ovádi Péter, Veszprém térségének kormánypárti országgyűlési képviselője is mindkét megyeszékhely sportos múltját hangsúlyozta a sajtótájékoztatón. Emellett arra is rámutatott: Veszprémben - amely 2023-ban a Balaton környékével Európa kulturális fővárosa lesz -, hisznek a regionális összefogásokban.

#rally #veszprém #székesfehérvár