Programok

Októberben lesz az ország legnagyobb agrár rendezvénye

Októberben lesz az ország legnagyobb agrár rendezvénye

Kép forrása: pixabay.com

Közeledik az október és azt se tudja az ember, hogy mit csináljon. A rövidülő nappalok és a hideg is megnehezíti a kirándulós kedvünket, egyre inkább úgy tűnhet, hogy nem fogunk tudni kimozdulni otthonról. Szerencsére októberben is vannak kiállítások, vásárok és fesztiválok, úgyhogy kedvünkre válogathatunk a lehetőségek közül.

 

Az egyik ilyen lehetőség az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Ez Magyarország legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró rendezvénye, ami nagyjából 100 éves múltra tekint vissza. Az expo október 7–10. között tekinthető meg, úgyhogy akár hétvégi programként is beütemezhetjük.

Mi vár a látogatóra?

A pavilonokban izgalmas dolgok várják a látogatókat. A szakmai részen nagy termelőkkel, feldolgozókkal, forgalmazókkal és értékesítőkkel találkozhatunk. A fejlődő technológiának hála interaktív módon kerül bemutatásra minden, ugyanakkor a borszemináriumot is kipróbálhatjuk.

A kistermelői pavilonban interaktív foglalkozás és izgalmas programok lesznek, ahol a látogató közelebb kerül a Gyulai kolbászhoz, a pálinkához és más nemzeti értékeinkhez. Itt lesz a gyerekeknek kialakított Gyermek sziget, ahol a legfiatalabbak báb előadásokat, koncerteket és kényelmes pihenőrészeket fedezhetnek fel.

Az őshonos udvarban az egész család szórakozására gondoltak, bár főleg a nagyvárosi közönségre készülnek. Kicsik és nagyok is bepillantást nyernek a hazánkban tenyésztett állatfajok sokaságába, amik között védett, őshonos magyar haszonállatok is helyet kapnak.

(LM)