Programok

Májusfa kitáncoló bál Tésen

Májusfa kitáncoló bál Tésen

Kép forrása: pixabay.com

A májusfa kitáncolás régi magyar szokás, az udvarlást szimbolizálja, a hónap utolsó hétvégéjén történik meg. A legkedvesebb tavaszi hónap búcsúztatásakor ünnepeljük a gyerekeket is, Tésen egybekötve várnak bennünket egy nagyszerű programmal!

 

  1. május 28. MÁJUSFA KITÁNCOLÓ JÓTÉKONYSÁGI BÁL

    - Gyermekkoncert,

    - közös éneklés,

    - májusfadöntés,

    - közös mulatság zárásként

A májusfa állítás a zöldágazás sorába tartozó szokás, melyre Tésen 2022. április 30-án került sor egy batyus udvari mulatozás keretében. Május végén ezt a szépen felszalagozott fácskát ugyanígy egy közös mulatság közepette ki is kell dönteni.

A kedves hagyományunk megőrzése, a májusfa kitáncolása mellett, a lassan feledésbe merült közös éneklés élményét is visszahozzák a szervezők.

A gyereknap végén, egy Zenés gyermekkoncert lesz 18:00 órától a Régi Iskola udvarán.

Ezt követően már a hangszálainkat behangolva, zenével és énekkel felvonulás a Tájházhoz. A legények majd meglátjuk kedvet kapnak-e a májusfára mászáshoz, de a kiásása az ő dolguk lesz! Hogy jobb kedvre derítsük a fiúkat, míg ők dolgoznak mi énekelve körbetáncoljuk a májusfát a kiásás alatt.

Miután kitáncoltuk, kidöntöttük a májusfát, indulhat a mulatság a tavasz búcsúztatásáért!

A bál kezdete: 2022. május 28. 21:00

A helyszín: Tés, Szabadság tér 1. (volt iskola épülete)

Zenél: Polgár Csaba

Természetesen szomjoltásra büfé várja a vendégeket! TOMBOLA is lesz!

Belépő: Elővételben 1000Ft, a helyszínen is megvásárolható 1500Ft-ért.

A Múlttal a Jövőért Egyesület a Jótékonysági bál bevételét a leendő tájházának további felújítására fordítja, ezért lehetőség van támogatói jegy vásárlására is! Információkért, asztalfoglalásért, jegyvásárlásokért érdeklődni lehet: lipiferko@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon +36-20/779-3536 vagy a Programok gyereknapra oldalon, továbbá a  Facebook oldalon.