Programok

Lemezbemutató, verses performansz és borkóstoló is lesz a Debussy fesztiválon

Lemezbemutató, verses performansz és borkóstoló is lesz a Debussy fesztiválon

Kép forrása: Debussy fesztivál

A 160 éve született Claude Debussy zeneszerző műveit idézi fel lemezbemutatóval, irodalmi előadással és borkóstolóval az a négynapos zenei fesztivál, amelyet október 26. és 29. között rendeznek meg a budapesti Márai Sándor Művelődési Házban.

    

A program október 26-án Bácsi Zoltán borász és Oláh Krisztián zongoraművész borklubjával indul a MáraiKult dísztermében. Az eseten Debussy zenéjét hallgatva hét különleges bort kóstolhatnak meg az érdeklődők kis pincészetek prémium tételeiből. Október 27-én Tóth Kinga költő, vizuális művész és a Metrum Ensemble koncertjére várják az érdeklődőket. A Tombeau de Claude Debussy című antológiát a zeneszerző pályatársai, mások mellett Bartók Béla, Igor Stravinsky, Maurice Ravel, Erik Satie, Manuel de Falla, Paul Dukas állították össze Debussy halálára. Az esten az általuk készített zenei összeállítás hangzik el a Metrum Ensemble előadásában, amely közben Tóth Kinga részleteket szólaltat meg Írmag című szó-, kép-, és hangkölteményéből.

A Debussy NOW! című lemezbemutató koncerten október 28-án Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, valamint Fenyvesi Márton gitár- és elektronikus művész lép fel. Estjük Debussy zenéjét ülteti át kortárs nyelvre. A négynapos fesztivált a Quartetto Speranza együttes fellépése zárja október 29-én. A koncerten Debussy g-moll vonósnégyese mellett Darius Milhaud és Weiner Leo művei hangzanak el.

#program