Programok

Legyen részese a természet ébredésének a Burok-völgyben!

Legyen részese a természet ébredésének a Burok-völgyben!

Kép forrása: Nagy-Magyarország Park

A Nagy-Magyarország Park idén is feledhetetlen élményekkel várja a látogatókat! A Bakony kapujában található szabadidőpark igény szerint egy vagy többnapos tanulmányi- és osztálykirándulásokon is, korcsoportonként kidolgozott programokkal várja diákokat. Tavasszal különösen szép a Burok-völgy, ahol hóvirág és medvehagyma szőnyeg várja a kirándulókat.

 

Utazás a történelmi Magyarországra címmel, a Trianon Múzeum, a Nagy-Magyarország Parkkal együttműködve, a diákok életkori sajátosságaihoz igazodó, igényesen összeállított, fiatalos, korszerű, tartalmas és garantáltan izgalmas programot ajánl iskolai csoportok számára – az alsó tagozatosoktól az érettségizőkig.

A hozzánk látogató osztályok a Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkert, a Magyar Kálvária 1918-1920 kiállítás szakavatott történészek vezetésével történő megtekintése, valamint az azt követő múzeumpedagógiai foglalkozások során megismerkedhetnek a 20. század viszontagságos történelmével, így a trianoni országvesztés történelmi hátterével és az azt követő viharos évtizedekkel. Az itt szerzett információk, az olykor mélyen megrázó benyomások kiegészítik és elmélyítik az iskolában szerzett ismereteket, az iskolás korosztály identitásának szempontjából nélkülözhetetlen élményeket hordoznak.

A Nagy-Magyarország Park tökéletes erdei iskola helyszín is, ahol a diákok közösen élhetik át az élményalapú természettudományos oktatás előnyeit. Szakavatott munkatársaink segítségével megismerhetik a bakonyi őserdőnek nevezett Burok-völgy állat- és növényvilágát, a többszáz éves szélmalmokat, lovagolhatnak, kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek, vagy akár kipróbálhatják a kürtöskalács készítést is.

A hozzánk látogató diákoknak ingyenes utazást biztosítunk vonattal Várpalotáig, a várpalotai vasútállomástól pedig külön busszal szállítjuk vendégeinket az egyedülálló természeti környezetben fekvő Nagy-Magyarország Parkba, ahol a múzeumpedagógiai foglalkozások mellett kényelmes szállást és étkezést biztosítunk 4 hektáros szabadidőparkunkban, valamint igény esetén gyalogtúrát is szervezünk a Bakony csodálatos világába. Az esetleges esős idő sem jelenthet akadályt, a Park területén található vadászkastély multimédiás rendszerrel felszerelt, többfunkciós termében, valamint gyönyörű körpavilonunkban az oktatás és a játék is biztosított.

Meggyőződésünk, hogy az általunk kínált komplex (honismereti, történelmi, földrajzi, természetismereti) programok nélkülözhetetlen részei a mai, korszerű magyar oktatásnak.

A Nagy-Magyarország Parkról képek és videóanyagok a nagymagyarorszagpark.hu oldalunkon találhatóak.