Programok

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja

Kép forrása: Nagy-Magyarország Park

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja. A Trianon Múzeum és a Nagy-Magyarország Park ebben az évben is közösen emlékezik a Trianoni Békediktátumra a Fejér megyei Királyszálláson. A helyszín - a történelmi miliőjű Nagy-Magyarország Park – és az időpontválasztás sem véletlen, hiszen június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja a magyar nemzet egységére hívja fel a figyelmet.

A program megemlékezik a 102 éve aláírt békediktátumról és annak következményeiről. A megemlékező napon 16:30 órakor 102 másodperc harangzúgással kezdődik, emlékezve arra, hogy 102 évvel ezelőtt ebben az órában és percben írták alá a békediktátumot. Megemlékező beszéd, a történelmi előadás és könyvbemutató után a programot a Szózat közös éneklése zárja. A nap folyamán Trianon emléktárgyakat, vásárolhatnak ajándékba látogatóink, a Trianon Múzeum időszaki kiállítása a Magyar Kálvária 1918-1920 pedig ingyen lesz látogatható ezen a napon. Várjuk, tisztelettel a szerkesztőség munkatársait az eseményre.

PROGRAM: 16:30 Harangszó, Magyar himnusz, majd a Székely himnusz eléneklése 16:40 Ünnepélyes megnyitó Köszöntő beszédet mond Szakonyi Balázs kommunikációs munkatárs 16:50 Trianon a magyar histográfiában címmel Bencze Dávid történész előadása 17:30 A Magyar Béketárgyalások című könyv beutatója Kurilla Benjámin történész által, aki az átdolgozott kiadás szerkesztésében közreműködött 18:00 Programzárás, a Szózat eléneklése.

LM