Programok

Járműipari kiállítás Esztergombam

Járműipari kiállítás Esztergombam

Kép forrása: pixabay.com

A múlt és jelen autóit, motorkerékpárjait, kerékpárokat és hajókülönlegességeket bemutató kétnapos kiállítás nyílik "Akkor és most Jármű Expó" címmel szombaton Esztergomban.

 

Bonnár-Csonka Zsuzsanna tájékoztatása szerint a tematikus, ingyenes járműkiállításon családi programok, könnyűzenei koncertek, valamint a magyar autósport kiválóságai is várják az érdeklődőket. A kiállítók között megjelenik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a zebegényi Hajózástörténeti Múzeum.

A kiállított különlegességek között lesz Pannónia motorkerékpár, egy Chevrolet Impala és egy MRAP katonai jármű, amely amerikai akciófilmekben szerepelt. A fő szempont egy-egy kor mérnöki újdonságainak hangsúlyozása - emelték ki. Emellett az esemény névadó szponzorának, a Suzukinak termékei - autó, motor és hajómotor - is bemutatkoznak. Szombaton Szujó Zoltán vezetésével a látogatók megtekinthetik a Dakar-team kamionját, illetve autóját, valamint részt vehetnek egy közönségtalálkozón Szalay Balázzsal, Bunkóczi Lászlóval és Gyenes Emanuellel.

Szombaton este a résztvevők megcsodálhatják a Kis-Dunán a lampionos vízi karnevált, amelyen színes fényekkel megvilágított hajók vonulnak fel a Szent Erzsébet híd lábától a Bottyán hídig. A szervezők legalább 20 nagyobb installációra és 30 kishajó indulására számítanak.

MTI