Programok

Irány a Balaton!

Irány a Balaton!

Kép forrása: pixabay.com

A Balaton az év minden szakában számos élményt és kalandot nyújt a látogatóknak. A nyári időszakban a fürdőzők kedvelt helye a magyar tenger, ami télen, ősszel, tavasszal is számos élményt kínál a vendégeknek. A Balaton nemcsak a belföldi, a külföldi turisták kedvelt helye is, nemcsak nyáron, az év teljes időszakában nagy a pezsgés, zajlik az élet a tó körül.

 

A Balaton máig az egyik legnépszerűbb belföldi úticél, aki a nyaralását tervezi, minden bizonnyal körbenéz a Balaton körül is. Strandok, fesztiválok, gasztronómiai élmények, természeti kincsek, kiváló túraútvonalak és történelmi emlékek várnak mindenkit. Az év minden időszakában, hisz bár fürdeni télen nem lehet, de a Balaton ekkor is gyönyörű.

Vár a Balaton

A Balaton megannyi élménnyel, kalanddal várja a vendégeket, tavasszal is. A nyári szezon, a fürdőzés beköszönte előtt is érdemes ellátogatni ide. Legyen szó akár az északi, akár a déli partról, számos program, látnivaló közül választhatunk. Ha pedig elég időt töltünk a tónál, nem is kell választanunk a sok-sok lehetőség közül. Csodás látnivalókkal, programokkal, rendezvényekkel vár a Balaton mindenkit, családokat, baráti társaságokat egyaránt.

A déli part különlegességei

Kilátók, múzeumok, sok-sok nevezetesség található a Balaton déli partján, ilyen például a Zamárdi kalandpark vagy épp a siófoki Millenium park, ami egy 16 ezer négyzetméteres park, köztéri szobrokkal és zenepavilonnal. A Kerekiben található Balatoni Madárkert díszmadarai és kisállatai is remek kikapcsolódást nyújtanak, csakúgy, mint a balatonboglári gömbkilátó vagy a fonyódi Várhegyi Széplátó. Az állatbarátoknak jó program a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, akik pedig történelmi értékek után kutatnak, megtehetik a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban vagy többek között a balatonlellei Rádpusztai Árpád-kori Romtemplomot is megtekinthetik.

Az északi part látnivalói

Különleges élményt kínál a zalaszántói Béke-sztúpa, ami az egyik legnagyobb ilyen létesítmény egész Európában. Történelmi emlékek nyomába eredhetünk a dörgicsei Boldogasszony templomromnál vagy épp a cseszneki várnál, ami a tatárjárást követően épült. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park is sok különleges látnivalót kínál, többek között a 6 kilométer hosszú és 136 méter mély Csodabogyós-barlangot. A keszthelyi Festetics-kastély a 18. században épült és máig az egyik legnépszerűbb úticél a térségbe látogatóknak. Akik pedig nem szeretnének lemondani a szabadtéri fürdőzésről a hűvösebb időben sem, látogassanak el Hévízre. A tóban egész évben lehet fürdeni, a víz pedig számos betegségre gyógyító hatással van.

#utazásitippek

(LM)