Programok

Inota Focus: koncertek júliusban az erőmű turbinacsarnokában

Inota Focus: koncertek júliusban az erőmű turbinacsarnokában

Kép forrása: Inota Fesztivál

Az újhullámos techno, illetve a határokat feszegető elektronika népszerű előadói adnak koncertet július 12-én és 13-án az egykori inotai erőmű turbinacsarnokába.

 

Az Inota Focus című rendezvényen fellép mások mellett Ben Frost, a Schwefelgelb, Schacke, a Boston 168, Dj Hyperdrive, Alpha Tracks és Gabber Eleganza is - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Az Európa Kulturális Fővárosa program részeként megismert inotai rozsdaövezet hatezer négyzetméteres ipari épületében tavaly nyár végén egytucat külföldi előadó lépett fel az Inota Fesztivál keretében. Az innovatív audiovizuális előadókat, dj-ket, fényművészeket, képzőművészeket, kortárs táncosokat, helyspecifikus installációkat felvonultató fesztiválon csaknem húszezer látogató fordult meg.

Az első napon fellép az Izlandon élő ausztrál minimalista-experimentális előadó, Ben Frost, koncertet ad a légkalapácsszerű EBM techno-duó Schwefelgelb, a koppenhágai gyorstechno színtér képviseletében Schacke, valamint fellép az Ancient Methods, Neux és Frequency Shifter is.

A magyar fellépők között lesz Katona Kati vizuális kíséretével megtámogatott Yibai mellett Mankind és Sikztah is.

A szombati nap a gyorsabb tempóké. Az olasz ipari központból, Torinóból érkező, aciddel és dobgépekkel dolgozó Boston 168 mellett fellép Dj Hyperdrive, Alpha Tracks, Gabber Eleganza, a KamaRave dj-i és Blue Advance is.

 

#program