Programok

Indul a nevezés a Királyi Desszert versenyre!

Indul a nevezés a Királyi Desszert versenyre!

Kép forrása: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Az Aranybulla Emlékév legédesebb programjára készülünk! Kérjük és várjuk a helyi cukrászok jelentkezését, hogy megajándékozzanak bennünket igazi ünnepi különlegességekkel, megmutassák kreativitásukat és kötődésüket Székesfehérvárhoz. A fehérváriak közönségszavazással választják meg a város Királyi Desszertjét, amelyet az Emlékév tiszteletére ajánlunk.

 

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2022. MÁRCIUS 4. PÉNTEK 24 ÓRÁIG.

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. meghirdeti az első székesfehérvári „Királyi Desszert” cukrászversenyt. Új, kreatív ötleteket, a város királyi múltjával összefüggésbe hozható desszerteket várunk, melyek ízvilágban és küllemben is visszatükrözik a kiírás tartalmát. A nyertes alkotás lesz Székesfehérvár „Királyi Desszertje” a 2022. Aranybulla Emlékévben.

A versenyre minden olyan cukrászda, cukrászműhely, manufaktúra, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozás, vagy szakképző intézmény nevezését várjuk, amely székesfehérvári telephellyel rendelkezik. Minden versenyző maximum 2 db desszerttel nevezhet. A nevezés díjtalan! A zsűrizés közönségszavazással történik egy előre meghirdetett, egész napos közönségkóstolás alkalmával. A szavazásban résztvevők köre előzetes aktivitás alapján, egy Aranybullával kapcsolatos kvízjáték teljesítését követően alakul ki. A játékon minden 14. életévét betöltött székesfehérvári lakos részt vehet. Az alkotások szakmai értékelésére a Magyar Cukrász Ipartestület került felkérésre.

Díjazás:

  • Székesfehérvár Királyi Desszertje 2022. cím győztese a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elérő desszert
  • A leglátványosabb alkotás különdíját a közönségszavazáson a „királyi látvány” kategóriában legtöbb szavazatot elérő desszert kapja

A nyertes pályázó Székesfehérvár városának díjában részesül. Receptjét az összes helyi cukrászattal megosztjuk, hogy a sütemény a város valamennyi cukrászdájában elérhető legyen. Izgalommal várjuk a jelentkezéseket!

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.