Programok

Hatodik alkalommal rendezik meg a Budapesti Rollerbike Felvonulást

Hatodik alkalommal rendezik meg a Budapesti Rollerbike Felvonulást

Kép forrása: VI. Budapesti Rollerbike Felvonulás

Június 30-án Budapesten ismét az energiatakarékosság és a fenntartható közlekedés iránti elkötelezettség jegyében szervezik meg a VI. Budapesti Rollerbike Felvonulást. Ez a különleges esemény a mikromobilok és az alternatív közlekedés népszerűsítését tűzi ki célul a városi környezetben. Az alternatív guruló eszközök, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, megoldást nyújthatnak a városi közlekedés kihívásaira. A közkedvelt rendezvényre évről évre egyre több család, fiatal és idős egyaránt kilátogat, és megy körbe a fővárosban rendőri felvezetés segítségével.

 

 

Az alternatív guruló eszközök illetve más néven mikromobilok, egyre inkább előtérbe kerülnek, mivel a városi területek szűkössége és a forgalmi dugók lassítják a hagyományos közlekedést. Az olaj- és gázárak emelkedése pedig még tovább inspirálja az embereket, hogy

hatékonyabb és gazdaságosabb közlekedési módokat keressenek.

 

- Mennyivel szabadabb egy nagyvárosban mikromobil eszközt használni és gyorsan eljutni az egyik pontból a másikba. Ezek az eszközök mint például a roller, elektromos rollerek, elektromos kerékpárok nemcsak környezetbarátak, de kompatibilisek a tömegközlekedési eszközökkel, szállíthatók buszon, villamoson, metrón, vonaton, repülőgépen és autóban is.  A felvonulást minden évben azért szervezzük meg, hogy felhívjuk a figyelmet a nagyvárosok forgalmának enyhítésére, és minimális energiafelhasználással haladjunk kisebb helyfoglalással - részletezte Ujvári Péter, az esemény ötletgazdája és főszervezője Illés Sándorral egybekötve, aki azt is elárulta, a rendezvény során a résztvevők különböző mikromobilokkal haladnak, és bemutatják, hogy ezek a járművek milyen hatékonyak a városi közlekedés során.

 

Az esemény az összefogást és az energiatakarékosság iránti elkötelezettséget szimbolizálja. Az alternatív guruló eszközök térnyerésével releváns megoldásokat találni a biztonság és a városi forgalom összehangolását illetően. A szabályozási kereteknek lehetőséget kell nyújtani arra, hogy ezek az eszközök a városi közlekedésbe passzoljanak, miközben a gyalogosok és a hagyományos közlekedési járművek biztonságosan használhassák az utakat.

 

- A városoknak meg kell teremteniük a megfelelő infrastruktúrát a mikromobilok használatához, például kijelölt sávokat és parkolókat biztosítani. Emellett az oktatás és a tájékoztatás is rendkívül lényeges, hogy az emberek biztonságosan és felelősségteljesen használják ezeket az eszközöket. A VI. Budapesti Rollerbike Felvonulás egy kiváló esemény arra, hogy felhívjuk a figyelmet az alternatív guruló eszközök fontosságára a városi közlekedésben. Ahogy egyre többen teszik le a voksukat ezek a járművek mellett, fontos, hogy a városok és a lakosság egyaránt felkészüljenek a változásra, és olyan megoldásokat találjanak, amelyek elősegítik a fenntartható és hatékony városi közlekedést - foglalta össze Ujvári Péter.

 

A Revolt Lab és a RollerBrosHungary együttműködése teszi lehetővé, hogy idén is összefogva megvalósuljon az esemény.

 

 

#program