Programok

Hátizsákkal Magyarországon

Hátizsákkal Magyarországon

Kép forrása: pixabay.com

A hátizsákos utazásnak megvannak a maga szépségei. Legyen szó akár vonatkozásról vagy autóstoppolásról, buszos utazásról, egy hátizsákos turista nagyon sok tapasztalattal gazdagodik. Az élmények pedig hazánkban is végtelenek.

 

Hátizsákkal utazni önfegyelemre tanít, ilyenkor nem pakoljuk tele a csomagtartót, csak annyi holmit viszünk magukkal, amennyire feltétlenül szükségünk van. A minimalizmus egyébként nem csak az utazásban hódít, hanem a mindennapokban is. A letisztult környezetre, otthonra sokan vágynak és bár az első lépések olykor nehézkesek, később egyre könnyebbé válik. Nem csak életmód, gondolkodásmód is a minimalizmus.

Túl a Dunán várnak a várak

Akik hátizsákkal kelnek útra, olyan szállást keresnek, ahol otthon érezhetik magukat, ahol minden van, amire csak szükség lehet. Ilyenek a Pe-Ki Apartmanok, melyek Székesfehérváron, Várpalotán, Pétfürdőn és Balatonfüreden várják a vendégeket. Télen is. Hisz a télnek nem kell az otthonmaradásról, a bekuckózásról szólnia.

Az élet télen sem áll meg, sőt, aki télen indul kirándulni, teljesen mást lát, mint nyáron. Egy havas táj, egy befagyott tó csodálatos. Mint ahogy egy kellemes séta is teljesen más hangulatú egy pohár forralt borral mint egy fagyival a kezünkben. A Balaton télen is népszerű úticél, ilyenkor sem áll le az élet Balatonfüreden, sőt, programok sorával várják a látogatókat. De ugyanígy nyitva van minden vár, kastély, múzeum. Sokszor a nyáron nyaralók elhanyagolják a kulturális létesítmények felfedezését, hisz a jó időben vonzó a Balaton vize, a fürdőzés. Ilyenkor télen viszont erre is van idő.

(LM)