Programok

"Ezerjó fakanálforgató" borral készülő ételek országos főzőversenye

Kép forrása: pixabay.com

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Lamberg-kastély Művelődési Központ és Mór Város Önkormányzatának támogatásával meghirdeti hagyományos főzőversenyét, a 2022. évi Móri Szent György-heti Vigasságok keretében. Jöjjön el Ön is családjával, barátaival e vidám, hangulatos tavaszi kiruccanásra, az ország bármely tájáról, vagy akár az országhatáron túlról is. Itt a nagy alkalom, hogy bemutassák az Önökben rejlő tehetséget, leleményességet és gasztronómiai jártasságot. Természetesen amatőröket várunk!

 

A FELADAT: BORRAL KÉSZÜLT ÉTELEK FŐZÉSE SZABADTŰZÖN!

Az elkészített étel mennyisége minimum 10 adag, de az ajánlott mennyiség inkább 20-30 adag (hadd élvezzék mások is!) A főzés történhet bográcsban, grillrácson, lábasban, fazékban, cserépedényben, állványon, téglán… Figyelem! Gázzal való főzés kizárva!

 • Tűzifát, 1 db tűzrakó edényt, valamint 1 db sörasztal garnitúrát a rendezők biztosítanak.
 • Amennyiben a csapatnak több sörasztal garnitúrára vagy tűzrakó edényre van szüksége, magának kell róla gondoskodnia.
 • Pavilonról a csapatok ha szükségesnek, tartják maguk gondoskodjanak
 • Vízvételi lehetőség van a helyszínen.
 • A főzőhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el.
 • Az ételkészítéshez szükséges alapanyagokról, főzőedényekről, kellékekről, valamint a kóstoltatáshoz szükséges evőeszközökről, tányérokról, poharakról minden csapat maga köteles gondoskodni.
 • Az elkészült ételekhez a hozzáillő borokat Önöknek kell jól kiválasztaniuk és biztosítaniuk.
 • Fontos az ételek látványos tálalása. (fotózzuk)
 • Az egyedi csapatmegjelenést külön pontozzuk! 

  A csapatoknak tudomásul kell venni, hogy az egyéni recept alapján saját felelősségére készíti el az ételt, betartva a közegészségügyi előírásokat. Továbbá tudomásul veszi, hogy a helyszínen készített étel-ital terméket nem árusíthatja, kizárólag kóstoltathatja. A kóstolásért kapott támogatás közvetlenül a főző csapatokat illeti meg. A Borbarát Hölgyek a csapatok által készített étel minőségéért vagy az eszközök biztonságos használatáért azok épségéért felelősséget nem vállalnak. A csapatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendezvény ideje alatt nyilvános hangfelvétel és képfelvétel készüljön. A rendezvény helyszínén a Borbarát Hölgyek a csapatok személyes- és vagyontárgyainak megóvására kötelezettséget nem vállalnak.

HELYSZÍN: MÓR, LAMBERG KASTÉLY PARKJA, 2022. április 23. (szombat)

A FŐZŐVERSENY MENETE:
  
  8 órától regisztráció, előkészületek, főzés
    9 órától MEGNYITÓ, polgármesteri köszöntő
    11 órától a zsűri megtekinti a főző csapatokat és a terítést
    (az ételeknek ekkor még nem kell kész lennie)
    12 órától ételminta leadása zsűrizésre,
    (a Borbarát Hölgyek viszik el az ételeket a csapatoktól a zsűrinek)
    az ételek ezen időpont után kóstoltathatók!!!
   15 órakor eredményhirdetés

Kérjük, hogy minden főzőcsapat képviselője vegyen részt a 9 órakor kezdődő megnyitón, ahol a köszöntők mellett a versenyszabályok is elhangzanak. A 15 órakor kezdődő eredményhirdetésre várunk minden főző csapatot. A főzőverseny valamennyi résztvevő csapata EMLÉKLAPOT és egy üveg Móri Ezerjót kap. Az első három helyezett díját a Borbarát Hölgyek adják. Átadásra kerül, Mór Város Polgármesterének Vándordíja, valamint a rendezvényünket támogató vállalkozások, intézmények jóvoltából további különdíjak is kiosztásra kerülnek. Az eredményhirdetés után, amikor a csapatok összepakolnak, távoznak, kérjük, hogy a sörpad garnitúrát, a tűzrakó edényt, valamint a maradék tűzifát vigyék vissza a kijelölt helyre! A csapatok kötelesek a helyszín elhagyásakor az összegyűjtött hulladékot a kihelyezett gyűjtőbe rakni.

NEVEZÉSI DÍJ: 6.000,- Ft /csapat


JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:    2022. április 19. (KEDD). Kérjük a jelentkezési határidő pontos betartását!

Jelentkezni a mellékelt JELENTKEZÉSI LAPON a receptek egyidejű megküldésével, valamint a nevezési díj befizetésével lehet! A nevezési díjat a 10401017- 00004587- 00000008 számlaszámra kérjük átutalni, minden befizetésről számlát állítunk ki, kérjük a pontos nevet, címet, adószámot a jelentkezési lapon feltüntetni. A nevezési díj befizetését követően nincs lehetőség annak visszafizetésére.
A jelentkezési lapok az alábbiak szerint adhatók le:

- személyesen: Bitter Judit titkárnál, az állateledel kereskedésben (Penny-vel szemben)   
  április 9- 19 között
- postai úton: Borbarát Hölgyek Egyesülete Mór Bäcker Zsuzsanna elnök 8060 Mór,      
  Füzes u. 6.
- e-mailen (aláírtan szkennelve)  borbarat.holgyek@freemail.hu


Információk, bővebb felvilágosítás: Bitter Judit titkár, tel.: 06 20 57 15 603,  e-mail: borbarat.holgyek@freemail.hu
                                            
JÓKEDVÜKET feltétlenül hozzák magukkal!


Felhívjuk a résztvevők figyelmét a higiénés rendszabályok fokozott betartására. A rendezvény több pontján helyezünk ki kézfertőtlenítőszert. Sok szeretettel várja Önöket Mór városa, a Lamberg- kastély Művelődési Központ, a szervező: Borbarát Hölgyek Egyesülete!