Programok

Érdemes több időt szentelnünk a kultúrának

Érdemes több időt szentelnünk a kultúrának

Kép forrása: pixabay.com

Tökéletes időtöltés lehet különböző kulturális helyekre is ellátogatni. Színházba, operába, koncertekre, múzeumokba vagy bármilyen az adott országra vagy városra jellemző nevezetességekhez. Különleges élményt nyújthat bármely ország bármely városa mivel a kulturális lehetőségek, művészeti világai országosan eltérnek. Mindegyik más és más hiszen nem egy sem a történelem sem a kultúra. Ma már interneten bárhol, bárhonnan tudunk jegyet is foglalni és vásárolni a megnézni kívánt műsorra, előadásra, tárlatra.

 

Pénztárcabarát tevékenységek otthon

Elég sok olyan játék van ami olcsó és otthon is lehet játszani vele legyen az szabadtéri vagy zárt helyi. Ott vannak rögtön a labdajátékok vagy a társasok, a kézműves, foglalkozások mint gyurmázás, agyagozás, festés és az olvasás. Ezekben a tevékenységekben többek között az a jó hogy a gyerekeket is be lehet vonni és fejlesztőek. Vannak olyan játékok is amiket gépen lehet irányítani mint a Playstation, a számítógépes játékok vagy az okostelefonra is letölthető appok amikkel ma már Lego építményeket is lehet irányítani.

A legjobbak a fejlesztő játékok mint pl. a Rubik kocka ami kimaradt a felsorolásból mert ezek nem csak szórakoztatnak hanem fejlesztenek, tanítanak is de olykor meglehet engedni a technikai lehetőségek egyik változatát is amiből az appal irányítható legós az okosabb választás de a videójátékok közül a legmókásabb még a Mario és hasonló jellegű játékok, amelyek nem tartalmaznak erőszakot mégis remek szórakozást nyújthat akár az egész családnak is.

(LM)