Programok

Először lesz nemzetközi anime zenei fesztivál Budapesten

Először lesz nemzetközi anime zenei fesztivál Budapesten

Kép forrása: Nemzetközi Anime Zenei Fesztivál

Európai turnéjuk keretein belül Budapestre is ellátogatnak a világ vezető anime popsztárjai. 2023. májusában a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet a nemzetközi anime zenei fesztiválon. Először együtt a színpadon a fantasztikus Virtual Music Idols, Kizuna AI Original Singeroid "#kzn", a HIMEHINA, duó, GUMI, MaRiNaSu trió és pop ikrek LiLYPSE. A turné az Anime Entertainment LLC gondozásában kerül színpadra amelyet az iparág veteránjai és a BASE Hologram két alapítója, Bob Ringe és Marty Tudor vezeti.

 

Örömhír az anim műfaj rajongóinak, hogy 2023. május 8-án Budapesten is bemutatja észbontó zenével és pazar látványvilággal debutáló showját a Nemzetközi Anime Zenei Fesztivál, amely 2023. február 6-án indul Észak Amerikából majd Európában, Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában folytatódik a virtuális zenei szupersztárokkal. Ennek a turnénak a keretein belül ez az első alkalom, hogy a népszerű VTubers (virtuálisan generált animált YouTube-ok) és Vocaloids (számítógéppel generált virtuális énekesek) hangok együtt jelennek meg a színpadon.

Kizuna AI Original Singeroid “#kzn”, a HIMEHINA énekduó, a MaRiNaSu énektrió, a rajongónk nagy kedvence: GUMI, valamint a LiLYPSE pop ikrek főszereplésével a show DJ-k által vezetett multimédiás #csúcszuper koncertbuli várható.

A vadonatúj dalokat és soha nem látott tartalmat felvonultató turné ezeket a karaktereket kelti életre a legmodernebb LED-es és nagyfelbontású digitális vetítéseken keresztül. Ők azok a karakterek, amelyek a nemzetközi anime-zenei mozgalom kedvencei közé tartoznak. A Japánból származó szupersztár avatarok világszerte robbanásszerűen terjedtek az elmúlt két évben, több tízmillió követőt vonzva világszerte, több mint 62 millió Google-keresést és több mint 1,2 milliárd megtekintést eredményeztek (YouTube, Facebook, Twitter, TikTok és mások).

„Megtisztelőnek és kiváltságosnak érzem magam, hogy a Nemzetközi Anime Zenei Fesztiválunkon fellépő öt szereplő tehetséges IP -tulajdonosaival és karakteralkotóival dolgozhatok együtt” – mondja Bob Ringe producer. „Az Anime közösség és az Anime alkotóinak válaszai világszerte felülmúlták a várakozásaimat. Találkozunk a fesztiválon!”

„Izgatott vagyok, hogy ezzel a vizuálisan rendkívül izgalmas művészeti formával dolgozhatok” – mondja Marty Tudor producer. “Az az energia, amellyel a virtuális művészek csoportja rendelkezik elképesztő, és kiváló kreatív csapatunk legjavát ösztönzi. Ez az előadás fergeteges lesz!”

Jegyek:

A jegyértékesítés 2022. december 16.-tól, péntek 10:00 órától indul online (https://www.eventim.hu/hu/jegyek/anime-music-festival-budapest-papp-laszlo-sportarena-593165/event.html)

illetve személyesen az Tex országos jegyirodáiban.

A Nemzetközi Anime Zenei Fesztivált az Anime Entertainment LLC készíti – élükön az iparág veteránjaival, valamint a BASE Hologram két társalapítója, Bob Ringe és Marty Tudor – Rob Roth kreatív igazgatóval (a Disney, Szépeg és Szörnyeteg című filmjéért Tony-díjas). A turnét a Wasserman Music (Észak-Amerika) és az UTA (nemzetközileg) képviseli.

AZ EUROPAI TURNÉ HELYSZÍNEI ÉS IDŐPONTJAI:

2023 Április 20 | Dublin, IE | Vicar St

2023 Április 21 | Glasgow, UK | O2 Academy

2023 Április 22 | London, UK | O2 Academy Brixton

2023 Április 25 | Cologne, DE | Palladium

2023 Április 26 | Esch Alzette, LU | Rockhal

2023 Április 28 | Tillburg, NL | O13

2023 Április 29 | Brussels, BE | Palais 12 Club

2023 Április 30 | Paris, FR | Zenith

2023 Május 2 | Barcelona, ES | Razzmatazz

2023 Május 3 | Milan, IT | Fabrique

2023 Május 5 | Zurich, CH | Volkshaus

2023 Május 6 | Vienna, AT | Gasometer

2023 Május 8 | Budapest, HU | Papp Laszlo Budapest Sportarena

2023 Május12 | Lodz, PL | Atlas Arena

2023 Május13 | Berlin, DE | Verti Music Hall

2023 Május14 | Copenhagen, DK | KB Hallen

2023 Május15 | Oslo, NO | Oslo Spektrum

2023 Május16 | Stockholm, SE | Annexet

2023 Május18 | Helsinki, FI | Cable Factory

 

A művészekről bővebben:

A Kizuna AI Original Singeroid „#kzn”-ről

A Kizuna AI Original Singeroid „#kzn” egy AI,amelynek énekhangja közvetlenül Kizuna AI saját hangjából lett kifejlesztve. A #kzn(kizuna) chan folytatja Kizuna AI álmát, hogy mindenkivel kapcsolatba léphessen szerte a világon.

A 2022-ben megjelent Kizuna AI Original Singeroid „#kzn” /CeVIO AI innovatív koncepciója, lehetővé tette, hogy a közönség is alkotóvá válhasson, illetve azok a rajongók, akik alkotókká szeretnének válni, ne csak ez valósuljon meg, hanem szövegírókká és zeneszerzőkké is váljanak #kzn(kizuna) chan hangjával. A #kzn(kizuna) chan dalverseny, a „#kzn Song Contest 2022” 10. 31-ig kerül megrendezésre, és nagy izgalmat váltott ki rajongói körében.

A Kizuna AI a világ egyik legnépszerűbb VTubere, és az az úttörő, aki a „Virtuális YouTuber (VTuber)” kifejezés megalkotója. Az előfizetők nagy izgalmat mutattak a küldetése kapcsán, hiszen mára több mint 4,5 millióan vannak, és ez a szám egyre csak nő.

Kizuna AI célja, hogy a jövőben közelebbi kapcsolatot létesítsen a világon, a #kzn(kizuna) chan azt a küldetést tűzte ki célul, hogy az alkotók és a rajongók, valamint a technológiai know-how-al rendelkező alkotók közötti kapcsolatok központjává váljanak, Kizuna AI álmának megvalósítása érdekében.

2023 elején a „Kizuna AI-Touch the Beat!” Sony Play Station4/Play Station 5 a tervek szerint megjelenik.

A Nemzetközi Anime Zenei Fesztivál (IAMF) lesz a #kzn(kizuna) chan első világméretű turnéja, amit a rajongók nagy izgalommal várnak.

HIMEHINA-ról

A HIMEHINA virtuális duó két olyan művészből áll, akik teljesen ellentétesek, mégis tökéletes kémiával rendelkeznek – mindenki szívét elrabolják. A duóban feltűnik Hime Tanaka, aki gigantikus energiával rendelkezik,majd „kiengedi az egészet” feltöltött érzelmekkel és magas énekhanggal. Hina Suzuki, egy édes kislány, akinek gyönyörű, gyengéd hangja megolvasztja a közönség szívét. elbűvöli őket „földönkívüli” személyiségével. A HIMEHINA lányai nemcsak a színpadon táncolják végig az showt, hanem a YouTube-on és más felületeken, élő videojáték-közvetítésekhez. Ők az első VTuber (virtuális YouTuber) duett, amely egyszerre szerezte meg az első és a második helyet a népszerű „High-Reso” zeneletöltő alkalmazásban Ázsiában. Debütáló albumuk, a „Divine Flowers”, amely 2020 áprilisában jelent meg, a 3. helyet érte el az Oriconon (a japán zenei slágerlistán). Az élő fellépéseik teltházasak, még a 2022-es tokiói „Aitai bokurán” is, ahol egy percen belül elfogyott minden jegy. A HIMEHINA erős kapcsolatot teremt rajongóival. Érzékien kifejező énekhangjuk és gyönyörű dalszövegeiken keresztül, saját egyedi világnézetüket tükrözik.

GUMI-ról

GUMI, az egyik legkedveltebb vokaloid a nyugati animezene rajongók körében, nevét egy japán szinkronszínésznő, Megumi Nakajima becenevéről kapta. GUMI az első alkalommal 2009-ben megjelenő 10 albumot adott ki, és több százmillió megtekintést ért el, világszerte rajongók millióinak szívét megérintve. A következő 2023-as turnéig azonban hivatalosan soha nem lépett fel élőben Ázsián kívül. Ez a vokaloid szenzáció nemcsak karakterként, hanem hangforrásként is óriási sikereket ért el. Egyik leghíresebb dalát egy egyéni alkotótól, az „Echo”-t több mint hetvenhétmillióan nézték meg, ez csak egy diadal a sok közül. A GUMI legújabb beszélőszoftvere, az „A.I. Voice” hatalmas megmozdulást keltett a rajongói körében, lehetővé teszi számukra, hogy dalokat és beszédet is alkossanak a hangjával.

MaRiNaSu-ról

A japán Avex által készített táncos és énekes egység abszolút gyöngyszem, a MaRiNaSu az a virtuális lánycsapat, amely minden bizonnyal felvillanyozza a rajongókat, amikor 2023-ban debütálnak a nemzetközi porondon. Bár személyiségük teljesen különbözik egymástól, három kis energiagolyóról van szó, akik tökéletesen illeszkednek egymáshoz, amikor színpadon lépnek fel. Csodálatos jelmezeik azonnali átalakítasa dalaik között, vidám hangzással párosulva, minden bizonnyal a szórakozás legboldogabb és legizgalmasabb pillanatait produkálják azoknak a nézőknek, akiknek van szerencséjük átélni ezt a nemzetközi premiert.

A LiLYPSE-ről

Ne aggódj, ha még nem hallottál erről a virtuális popénekesek titokzatos duójáról, amely ikertestvérekből áll, Mikado és Oboro Akatsuki. Ezek a lányok tehetséges előadók, gyönyörű dalaikkal és szinkrontáncaikkal biztosan elvarázsolják majd rajongók szívét és elméjét. A Mikado-t lazán „nap”-nak fordítják, az Oboro pedig „ködös”, a Holdra utal.

Mikado és Oboro szó szerint egy álomban élnek, amiből nem tudnak felébredni, és alig emlékeznek az utolsó elalvás előtti életükre, kivéve azt, hogy korábban több koncerten is felléptek már együtt. Kreativitásuk tánc közben is kibontakozik, és így találták ki a „LiLYPSE” nevet.

Minél többet lépnek fel, annál tovább utaznak ezen az álmon keresztül. Tudják, hogy azáltal hogy a rajongóik életének részesei lesznek, az előbb-utóbb képessé teszi őket arra, hogy felébredjenek álmukból, és újra a való világ részévé váljanak. Hihetetlen lendülettel lesznek jelen, ragyognak, mint a nap, és fényesek mint a hold.

Ha nem hiszed el, hogy a Nap és a Hold metszi egymást, akkor el fogod hinni, amikor meglátod a LiLYPSE előadását. Nagyon boldogok az első világkörüli turnéjuk alkalmából, amely a Nemzetközi Animezenei Fesztivál (IAMF) részeként 2023 elején kezdődik. Történetük elképesztő, és imádni fogod!

BOB RINGE-RŐL

Bob Ringe, az Anime Entertainment LLC társalapítója és vezérigazgatója, a szórakoztatóipar igazi veteránja, több évtizedes kreatív, ügynökségi és menedzsment tapasztalattal. Társalapítóként és vezérigazgatóként dolgozott a BASE Hologram Distributionnál, ahol felügyelte a BASE Hologram összes produkciójának, köztük Whitney Houstonnak, Roy Orbisonnak, Buddy Hollynak és Maria Callasnak a világkörüli turnézását, értékesítését, szponzorálását és brandingjét.

Bob megalapította a Survival Management Inc.-t, olyan művészeket képviselve, mint a The Stone Roses, a The Knack, Ian Hunter, Mick Ronson, Lita Ford, Mountain, Zakk Wylde, Alan Parsons, Leslie West stb.. Bob a legjobb lemezproducereket és mérnököket is képviselte, köztük Roy Thomas Bakert, Tom Wermant, Eddie Offeredt és Lee DeCarlot, olyan művészek producereit, mint a Guns N’ Roses, a Queen, a The Eagles, a The Rolling Stones és John Lennon. Bob a William Morris Agency európai zenei részlegét vezette, olyan művészeket képviselve, mint Barry White, Diana Ross, Bob Marley, Van Morrison, Peter Gabriel és még sokan másokat.

Bob az RCA Records A&R részlegének társvezetőjeként dolgozott, szerződtette David Bowie-t, Lou Reed-et, a Kinks-t, a Pure Prairie League-t és az Amie című slágerük producerét.

MARTY TUDORRÓL

Marty Tudor, az Anime Entertainment LLC társalapítója és elnöke, a szórakoztatóipar úttörőjeként illusztris karriert hoz be legutóbbi pozíciójába, mint a BASE Hologram Productions alapítója, vezérigazgatója és ügyvezető producere. Marty vezette a vezetői csapatot a vállalat áttörést jelentő holografikus produkcióinak létrehozásának és gyártásának minden vonatkozásában. Mielőtt a BASE Holograms vezetésebe lépett volna, Marty, aki a Broadway-n szerzett alapokat, megalapította és továbbra is vezeti a Tudor Management Groupot, egy sokrétű szórakoztatóipari céget. Itt vezető színészek, írók, rendezők karrierjét irányította, valamint film & televíziós fejlesztésben és gyártásban működött együtt a 20th Century Fox, MGM/UA, Columbia/TriStar, Paramount, Universal, HBO, Showtime, Lifetime társaságokkal és másokkal.

Felismerve a szórakoztatás, az üzlet és a technológia közötti gyorsan változó határokat, Marty új kategóriákba terjesztette ki vállalkozását, és segített olyan ügyfeleknek, mint az Acclaim Comics, az American Girl, a Gymboree, a Sony Digital és még sokaknak, hogy új határokat kovácsoljanak a szórakoztatásban. Részt vett a Maverick Records eladásában a Warner Bros. és Madonna számára, a Net TV, a Prompt Technologies és az AlFresh Foods igazgatótanácsában dolgozott, valamint tanácsadóként dolgozott az E*Trade-nek. Marty a Compendia Media Group, az ország legnagyobb független zenei és videós kiadójának vezérigazgatója volt. Több platinával értékesített gyakorlatvideó sorozatot készített, amelyen Jillian Michaels, a The Biggest Loser híres fitneszedzője szerepel. Számos vállalatot vezetett felvásárlások,átalakítások és adósságrendezések területén.

ROB ROTH-RÓL

ROB ROTH-ot a legjobb rendezőnek járó Tony-díjra jelölték a Broadway-en bemutatott „Disney's Beauty and the Beast” című filmjéért, amelyet 1994-ben mutatott be, és a Broadway történetének tíz leghosszabb ideig futó műsora közé került. A sorozatot világszerte vezette, ahol számos díjat nyert, köztük a legjobb londoni musicalnek járó Olivier-díjat. Később ő rendezte az „Elaborate Lives: The Legend of Aida” világpremierjét, Sir Elton Johnnal és Sir Tim Rice-szal együttműködve. Rob rendezte a Broadway musicalt, a „Lestat”-t is, Anne Rice „Vampire Chronicles” című művéből, Sir Elton John és Bernie Taupin zenéjével. Gyakran rendez rockkoncerteket, és olyan előadókkal dolgozott együtt, mint KISS, Alice Cooper, Dresden Dolls, Cyndi Lauper és Steve Miller gitárlegenda. Koncertprodukcióit a világ legrangosabb helyszínein játszották, köztük a Madison Square Gardenben, a Radio City Musical Hallban, a Royal Albert Hallban és az LA Forumban. Első szerzői darabja, a „WARHOLCAPOTE” a cambridge-i American Repertory Theatre-ben debütált. Rob a rock and roll grafikák lelkes gyűjtője, a világ egyik legnagyobb gyűjteményét gyűjti össze, amely a „The Art of Classic Rock” dohányzóasztal-könyv témája.

Az esemény szervezője a Green Stage Production.

A Green Stage Production mottója:"Földünk védelme tudatos célunk, ezért minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználás adataiból kiszámítjuk az adott események ökológiai lábnyomát, hogy ezen számítások eredményeként annyi fát ültessünk hazánkban, amely a keletkezett ökológiai lábnyomot ellensúlyozni képes"

#program