Programok

Elindította idei évadát a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Elindította idei évadát a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Kép forrása: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Elindította idei évadát kedden a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, amely mintegy 100 programmal, köztük világhírű és hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatókkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket.

 

A csaknem négyhónapos szezon májusi műsorában szerepel georgiai Sukhishvili Nemzeti Táncegyüttes fellépése. A Jurassic Park első részét óriásvásznon fogják vetíteni, John Williams ikonikus filmzenéjével, a MÁV Szimfonikus Zenekar élő előadásában, Farkas Róbert vezényletével.  Júniusban, az évad klasszikus zenei nyitókoncertjére érkezik a Margitszigetre a nemzetközi hírű hegedűművész, Daniel Lozakovich. Az est karmestere Káli Gábor lesz. Az előadás nyitásaként Caramel a Magyar Állami Operaház 150 főből álló Gyermekkarával adja elő Budapestről írt, 1873 című szerzeményét.

A színház Operagáláján Pretty Yende dél-afrikai operaénekesnő és Nadine Sierra amerikai szoprán lép színpadra. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett népszerű dalok is hallhatók lesznek. Az előadáson a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre. A Verdi Attila című operabemutatója, Kentaur, Dobó Kata és Madarász János "Madár" által készített filmes környezetben kelti életre a hun király történetét John Relyea kanadai basszus-bariton közreműködésével, Aczél András rendezésében.    

Petőfi bicentáriuma alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Szabadság, szerelem! című tánc-szín-játékot adja elő, Herczegh Péter közreműködésével. Szerepel az idei évadban Báthory Erzsébet című operamusical, valamint Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet és kiállítást szerveznek. A 28. Duna Karnevál Gálán külföldi tánc és zenei együttesek lépnek el.

A Margitszigeti Színház ad otthont a 10. Színházi Olimpia záróeseményének, amelyen Bartók A Csodálatos Mandarin és Ravel Bolero című szerzeményeire készült műveket adnak elő az InterEUropa Balett táncosai. Az előadásban zongorán közreműködik Bogányi Gergely és Boros Mihály, valamint Binder Károly és Varga Gábor.

Látható lesz A Luxemburg grófja, Szente Vajk rendezésében, Prokofjev Rómeó és Júlia balettje a szlovén Maribori Balett előadásában Valentina Turcu rendezésében.Koncertet ad a Chico & the Gypsies, Zséda, Budapest bár, Pápai Joci, Geszti Péter, Fenyő Miklós, Caramel és a 100 Tagú Cigányzenekar.

Szeptemberben Az ÉG tartja a FÖLDET című musical mellett új szereposztásban lesz látható Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperája.

 

#program