Programok

Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden

Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden

Kép forrása: Dómkerti Zenés Esték

A Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a püspöki székház udvarán.

 

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó püspöki székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Hámori Máté vezényli a Danubia Zenekart. A műsoron Schumann Zwickau szimfóniája és egy csellóversenye szerepel - melyen Krzysztof Michalski játssza a szólót -, emellett az esztendő egyik legrövidebb éjszakáján felcsendül Mendelssohn Szentivánéji álom-szvitje is.

Július 31-én a programsorozatot Kéméndi Tamás harmonikaművész és Kamarás Iván színművész közös koncertje folytatja. Egy fess pesti este című műsorukkal a múlt század közepének lüktető, magyar - nem csak film - zenéi a magyar filmgyártás aranykorát idézik, olyan közönségkedvencekkel, mint a Meseautó, a Kicsit szomorkás a hangulatom, a Villa Negra, a Fogj egy sétapálcát vagy a Mindig az a perc című sláger. Kamarás Iván a dalok között sok-sok érdekességet árul el a kor legnagyobbjairól: a színészöltözők és művészbüfék olyan titkait, amelyek egyetlen életrajzi könyvben sem olvashatók.

Augusztus 16-án, a programsorozat zárásaként a Talamba Ütőegyüttes repíti el a hallgatóságot a zene varázsával négy évszakon keresztül, különböző földrészekre. A négytagú - V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente - ütőegyüttes különleges Vivaldi feat. Talamba műsorát mutatja be. Az esten az együttes saját szerzeményei mellett több részlet is elhangzik Vivaldi A négy évszak című művéből.

 

#szeged #program