Programok

Ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek is lesznek a 14. Lelkes Ásványbörzén

Ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek is lesznek a 14. Lelkes Ásványbörzén

Kép forrása: pexels.com

A 14. Lelkes Ásványbörzét a MOM Sportban rendezik február 25-26-án, a családi programon ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek, ékszerkészítési alapanyagok, valamint különböző dísztárgyak 100 hazai és külföldi kereskedőnél, 2000 négyzetméteren várják az érdeklődőket.

 

14 Lelkes Ásványbörzére látogatókat egyebek mellett olyan programok várják, mint drágakő-határozás, kreatív játszóház, UV-lámpás ásványbemutató, üvegfestés, homokkép, szerencsefa-készítés, valamint szakmai előadások. A felnőttek a tudományos élet jeles képviselői által tartott geológiai és ásványtani előadásokon vehetnek részt, valamint 3D vetítés részeként tehetnek virtuális sétát a világ leghíresebb barlangjaiban. Az ismeretterjesztő programot a világító ásványok interaktív bemutatója követi.

A gyerekeket az ásványbörzén a földtudományos játszóház is várja, ahol geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások részeként. A tájékoztatás szerint a rendezvényen bemutatják az Év ásványa és az Év ősmaradványa szavazás 2023-as nyerteseit, az antimonitot és a borostyánt. Az ásványbörze látogatói számára ezúttal is lesz ingyenes drágakő-meghatározás.

A 14. Lelkes Ásványbörzét az ásványbörze első, szombati napján 10 és 19 óra, vasárnap pedig 10 és 18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők. Bővebb információk a programról a www.asvanyborze.hu weboldalon találhatók.

#program