Programok

A kötelező őszi programok

A kötelező őszi programok

Kép forrása: pixabay.com

Miután hivatalosan is beköszöntött az ősz, érdemes elgondolkodni rajta, hogy milyen programokat tervezzünk az aranybarna levelek között. Lehet, hogy most többször esik az eső, és a reggeli hőmérséklet is lejjebb megy az átlagosnál, azonban kár lenne máris a lakásba húzódni.

 

Őszi kirándulás

A gyerekes családoknak, a fényképezni vágyóknak és a várostól elszakadni akaróknak is kötelező program a lombkoronasétányok felkeresése. A bakancstúrához csak egy esőkabát, egy nagyobb táska, termosz és tea, valamint egy fényképező vagy telefon fog kelleni. Az idő tökéletes, mivel sem túl hideg, sem túl meleg, a növények pedig gyönyörűek. A barna, arany, vörös, piros és sárga levelek váltják egymást, reggelente pedig misztikus köddel szórják be a világot. Minden túrázó álma, és még el sem kell hagyni hozzá az országot.

Menjünk szüretre

Feledhetetlen családi élmény a szüret, amin nemcsak szőlőt csipegethetünk, hanem megkóstolhatjuk a mustot is. A nyár végén több program veszi kezdetét, ősszel kezdődnek az igazi szüreti mulatságok. Ha fel akarjuk dobni a szürke napokat, akkor muszáj elmennünk egy szüretre. A friss must mellett jó nóták és finom falatok várnak mindenkit, ráadásul a tájban is lehet gyönyörködni. Ha pedig valakit csak a bor érdekel, akkor borteraszok is üzemelnek.

Múzeumlátogatások

Az ősz szintén jó évszak a művelődéshez. Ha nyáron koncertekre jártunk, télen pedig a lakásban fogunk filmezni, akkor most jöhetnek a múzeumi napok. Akik Budapest közelében élnek, kicsit szerencsésebb helyzetben vannak, mivel kihasználhatják az ingyenes múzeumi napokat.

(LM)