Programok

A hattyúk tavát mutatják be a Margitszigeten

A hattyúk tavát mutatják be a Margitszigeten

Kép forrása: margitszigetiszinhaz.hu

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

 

A darab Angelin Preljocaj koreográfiájával a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álomvilágába kalauzolja a nézőket.

Angelin Preljocaj már több mint négy évtizede a nemzetközi és francia kortárs táncélet kiemelkedő alakja, aki innovatív kollaborációival, valamint immár a Francia Képzőművészeti Akadémia koreográfiai szekciójának tagjaként formálja a táncművészetet. Munkásságában meghatározó szerepet kap a klasszikus zenei kompozíciók újraértelmezése, legyen szó Prokofjev Rómeó és Júliájáról, Sztravinszkij Tavaszi áldozatáról vagy a nyáron Budapestre érkező A hattyúk taváról.

Az előadás zenei alapját Pjotr Iljics Csajkovszkij művei adják, 79D kortárs elektropop szerzeményeivel ötvözve. Angelin Preljocaj célja, hogy harmóniát teremtsen a klasszikus és a modern között, miközben a történetben a mai kor problémáira, különösen az ökológiai és klimatikus kérdésekre helyezi a hangsúlyt. A koreográfus monumentalitása miatt sokáig nem mert hozzányúlni ehhez a darabhoz, 2020-ban mégis színpadra állította a művet.

Afények és látványos effektek összjátéka, Igor Chapurin jelmez- és Boris Labbe videótervezése mind hozzájárul ahhoz, hogy a nézők különleges világba csöppenjenek.

Az előadásról további információ a https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/a-hattyuk-tava-kortars-balett-26-tancosra/ linken érhető el.

 

LM