Hírek

Tata továbbra is a legélhetőbb vidéki városok egyike

Tata továbbra is a legélhetőbb vidéki városok egyike

Kép forrása: szallas.hu

Az Otthon Centrum (OC) által a nemzetközi szakmai trendekhez igazodva tavaly év végén összeállított élhetőségi rangsor alapján Tata hazánkban a 7. legélhetőbb vidéki város. A Komárom-Esztergom vármegyei nagyobb városok közül városunk a legmagasabban rangsorolt település.

 

A lista összeállítása során a szakemberek a 20 ezer főnél népesebb városok életminőség szempontból lényeges mutatószámait vették alapul. A felmérés célja, hogy átfogó képet adjon a magyar települések élhetőségéről, figyelembe véve a különböző szempontokat, amelyek befolyásolják az emberek mindennapjait. Az életminőségi mutató százalékos kifejezéséhez az egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és civil életről szóló adatokat vették figyelembe. Fontos szempont volt a gimnáziumi tanulók, a háziorvosok és felsőfokú végzettségűek aránya, a foglalkoztatottság és a településre vándorlók száma.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a fővárosi kerületek végeztek az OC életminőségi rangsorának élén. Az első tizenegy helyet elfoglaló budapesti kerületeket az első vidéki városként Eger követi. A vidéki városok sorában az első tízben Eger és Tata mellett többek között Veszprém, Budaörs, Szentendre, Dunakeszi, Gödöllő és Siófok szerepel. A Komárom-Esztergom vármegyei települések közül Esztergom a 44. helyre, Tatabánya az 54. helyre került a listán.

 

tata.hu