Hírek

Megnyitja kapuit a diákok előtt a debreceni ATOMKI

Megnyitja kapuit a diákok előtt a debreceni ATOMKI

Kép forrása: ATOMKI

Megnyitja kapuit a diákok és a tanárok előtt a HUN-REN Atommagkutató Intézet (ATOMKI) Debrecenben. A nyílt napok alatt, április 15-19. között rendhagyó tudományos ismeretterjesztő órákkal várják az iskolai csoportokat az intézet kutatói.

 

A változatos témakörökben szervezett ismeretterjesztő órákon a részvétel ingyenes, az iskolai csoportoknak azonban előzetesen regisztrálniuk kell a rendezvény honlapján (atomki.hu), amelyre április 3. és április 11. között van lehetőség.

Az ATOMKI nyílt napok programsorozata a sikeres, nagy hagyományú Fizikusnapok folytatása megújult formában.

A program új nevével a szervezők a hagyományos tudományterületek közti határok egyre inkább jellemző elmosódására reagálnak, és így a rendhagyó órák témaköre is több tudományterületet ölel fel.

A programok között idén is virtuális látogatáson ismerhetik meg a diákok az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetben, a CERN-ben folyó kutatásokat. Előadást hallgathatnak egyebek mellett, a részecskegyorsítókról, a növényi szilícium meglepő tulajdonságairól, a természet teremtő és pusztító erejéről és a részecskefizika kihívásaról is.

A programól további információk az intézmény weboldalán (www.atomki.hu) találhatók.

 

LM