Hírek

Költöztetés árak Budapesten

Költöztetés árak Budapesten

Kép forrása: qjob.hu

A profi cégek Budapesten belüli költöztetésért óránként átlagosan 10-12.000 forint körüli összeget számolnak fel, ha megelégszünk egy 3,5 tonnás teherautóval. 20.000 forint körül tudunk ajánlatot találni, ha egy 7,5 tonnás járműre lenne inkább szükségünk.

 

Mennyibe kerül a költöztetés a belvárosban?

Aki profi cég segítségével költözne új otthonába Budapesten, változatos ajánlatokkal fog találkozni a különböző szakembereknél, ugyanakkor nem kell túl mélyen a zsebébe nyúlnia. Na de milyenek is a költöztetés árak? Ha egy átlagos, 2 szobás lakást veszünk alapul, 10-12.000 forintnyi óránkénti díjjal kalkuláljunk, ha pedig több bútort, illetve egyéb ingóságot szeretnénk fuvaroztatni, és nem magunk szeretnénk a nehéz tárgyakat a helyükre mozgatni, 20.000 forint körüli összeget fogunk valószínűleg óránként fizetni.

Az árat befolyásolja többek között az is, hogy mekkora költöztető brigádot szeretnénk felfogadni. Az alapvető ajánlatok általában már tartalmazzák 1-2 költöztető segítségét, ugyanakkor, ha több szakember munkájára lenne szükségünk, az az óránkénti árat átlagosan fejenként körülbelül 3.000 forinttal fogja emelni. A költözéshez használatos csomagoló anyagok ára típustól függőben pár száz forinttól 4-5.000 forintig is terjedhet.

Csináljunk magunk vagy bízzunk meg a szakembert?

Csábító lehet a gondolat, hogy a költözést saját magunk, illetve barátaink segítségével oldjuk meg, hisz így eltekinthetünk az óradíjak fizetésétől. Azonban könnyen jóval nagyobb károk érhetnek minket a „kaláka” költözés közben, mint amennyit a szakemberek bérére kiadnánk, tekintve, hogy nincs tapasztalatunk a különböző tárgyak cipelésében, pakolásában, valamint vélhetően alkalmas járművünk sincs. Idő szempontjából is a szakemberek alkalmazásával járunk jobban, és ami a legfontosabb, így, hogy nem a mi feladatunk a sokszor kimondottan nehéz tárgyak, bútorok mozgatása, megkímélhetjük magunkat az esetleges balesetektől, sérülésektől.

Ezeket mérlegelve mindenképpen érdemes profira bízni a költöztetést, amely megszervezése a mai világban szerencsére egyáltalán nem bonyolult feladat. Az internetes keresés mellett a Qjob, egy olyan oldal is a szolgálatunkra áll, amelyen szakemberek hosszú sorával vehetjük fel a kapcsolatot bármely területen pillanatok alatt, többek között profi magán költöztetőkkel is. Az oldalon is már 10.000 forintos kiszállási díjért találhatunk ajánlatot Budapesten belüli költöztetésre.

Hogyan válasszunk költöztetőt?

A szakemberek kiválasztásánál sokaknál döntő szempont az ár, hiszen már óránként 6.000 forint táján is találunk kisteherautós ajánlatot, 1 fő költöztetővel, míg máshol akár 25.000 fölötti óradíjjal is találkozunk nagyobb teherautó és 4-5 fős költöztető brigád esetében. Azonban ne korlátozzuk a döntésünket az árak vizsgálatára, mindenképp bizonyosodjunk meg róla, hogy az adott magán költöztető rendelkezik olyan járművel, amekkorára szükségünk lesz, illetve tud-e biztosítani számunkra olyan pakoló brigádot, amely a feladatot rendben teljesíteni tudja. Nagyon fontos a referencia, a korábbi ügyfelek véleményének megtekintése is. A Qjob platformja, a weboldalakhoz képest azzal az előnnyel bír ezen a téren, hogy míg a weboldalukra a cégek csak olyan ügyfélvéleményeket, referencia tartalmakat töltenek fel, amit pozitívnak tartanak, a Qjob-on az összes korábbi ügyfél értékelést megnézhetjük, nem csak a cég által preferáltokat. Így az egyéb objektív szempontok, mint például a járművek mérete vagy az ár mellett a korábbi véleményekre is valós adatként tekinthetünk.

#hirdetés #reklám #szponzoráltcikk