Hírek

Készül az Ország Söre, jön az Országos Csapfoglalás

Készül az Ország Söre, jön az Országos Csapfoglalás

Kép forrása: Ország Söre

Ma rajtolt el az az országos online szavazás, ahol a sörrajongók eldönthetik, hogy milyen, teljesen egyedi és újonnan megalkotott recept alapján készüljön el az Ország Söre, illetve arra is voksolhatnak, hogy melyik kézműves főzde viselje az Ország Kisüzemi Főzdéje címet. Az idei verseny újdonsága az Országos Csapfoglalás: a legtöbb szavazatot kapott recept alapján lefőzött Ország Söre egyszerre, egy időben debütál majd több budapesti sörözőben és hazánk nagyobb városaiban.

 

A tavaly több ezer szavazó részvételével lezajlott voksolás után folytatódik az az úttörő kezdeményezés, amelynek lényege, hogy ismét a sörrajongó közönség szavazhatja meg, milyen, eddig nem látott és nem kóstolt recept alapján készüljön el az Ország Söre.

A mától az azorszagsore.hu oldalon elérhető online kérdőív kitöltése során először azt kell megfontolni, milyen legyen a leendő sör típusa: itt a láger, IPA, búza, stout vagy a savanyú opciók közül választhatunk. Dönthetünk arról is, hogy a főzet világos vagy sötét legyen-e, továbbá édeskésebb, keserű vagy inkább kiegyensúlyozott ízvilág illene-e az Ország Söréhez. Ez nem minden, hiszen arról is véleményt mondhatunk, hogy kerüljön-e bele gyümölcs, és ha igen, akkor az egy egzotikus fajta vagy inkább olyan legyen, ami Európában is megterem.

Az elkötelezett sörfogyasztók szintén szavazhatnak arról, hogy hol kóstolnák meg a legszívesebben az új főzetet. A tervek szerint az Ország Söre – a Beerselection Sörszaküzlet - Craft Beer Store & Bar mellett – egyszerre, egy időben debütál majd azokban a budapesti és a nagyobb vidéki városok kocsmáiban, amelyek a legtöbb voksot kapták: ez lesz az Országos Csapfoglalás.

A közönség természetesen az idén is kiválaszthatja kedvenc kisüzemi sörfőzdéjét, értékelve annak elmúlt évi teljesítményét. A legtöbb szavazatot begyűjtő egy esztendőn át viselheti majd Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2024 megtisztelő címet. Az elmúlt évben a voksok alapján a Brew Your Mind sörfőzde lett a befutó.

„Tavaly a nyertes sör, egy New England IPA akkora sikert aratott, hogy háromszor kellet lefőzetnünk, így végül mintegy 3000 litert fogyaszthattak el a rajongók. Szeretnénk, ha az idén még többen szavaznának, még több kocsmában mutatkozhatna be a főzet, hosszabb távon pedig az a célunk, hogy az Ország Söre egész évben elérhető legyen, és akár a nagyobb üzletláncok is beemeljék kínálatukba” – mondta Bárkai Péter, a kezdeményezést elindító és szervező Beerselection Kft. ügyvezetője.

Az Ország Sörére, az Ország Kisüzemi Főzdéjére és az Országos Csapfoglalás helyszíneire mától két héten át, azaz április 5-től 19-ig lehet szavazni az azorszagsore.hu oldalon. A tervek szerint az első főzettel június elejére készül el Magyarország egyik leginnovatívabb főzdéje, a törökszentmiklósi Ugar Sörfőzde, amely a tavalyi Ország Sörét is készítette.

 

LM