Hírek

Érdemes élni a lehetőséggel február 15-ig, és hozzájutni az ingyenes, új izzókhoz Tatán

Érdemes élni a lehetőséggel február 15-ig, és hozzájutni az ingyenes, új izzókhoz Tatán

Kép forrása: pixabay.com

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a májusi felhívás után január 3-tól Tata Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából ismét elérhető a lakossági, ingyenes LED-csereprogram azok számára, akik az előző programról lemaradtak. Érdemes élni a lehetőséggel február 15-ig, és hozzájutni az ingyenes, új izzókhoz.

 

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, mely a teljes villanyköltség közel 1/3-át jelenti. A ledcsere.hu webcímen lévő kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

A programba kizárólag az regisztrálhat, aki az előző ütemben nem vett részt. A ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés” gombra kattintva néhány perc alatt regisztrálhat, akinek a nevén van villanyszámla. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthon található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Fontos, hogy a jelentkezők a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Tatát jelöljék be!

A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linkkel jelentkezési szándékukat az érdeklődők megerősítik.

Az újabb tatai, ingyenes lakossági LED-csereprogramra regisztrálni január 3. és február 15. között lehet!

A LED cserével kapcsolatosan a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai is szívesen nyújtanak tájékoztatást a 06/34 – 588-629-es telefonszámon. Amennyiben valaki nem rendelkezik a regisztrációhoz szükséges technikai feltételekkel, és segítségre van szüksége, úgy hívja a fenti telefonszámot, és az önkormányzat egyeztetést követően segítséget nyújt a regisztrációban. Amennyiben a LED-cserével és a regisztrációval kapcsolatban bármilyen kérdésük van, azt megírhatják a ph@tata.hu e-mail címre is, a lakossági kérdéseket az önkormányzat továbbítja a CYEB Energiamegoldások Kft. részére.

 

tata.hu