érdekességek

Vöröskereszt Világnapja

Vöröskereszt Világnapja

Kép forrása: oroszlany.hu

Május 8-án ünnepeljük a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapját. A szervezetnek 17 millió önkéntese és 460 ezer dolgozója van, akik több mint 170 millió embert érnek el évente.

 

Ezen a napon van a mozgalom alapítójának, Henry Dunant svájci üzletembernek a születésnapja, aki 1861-ben a solferinói csata után döntött úgy, hogy megalapítja a világ máig legnagyobb hatású humanitárius mozgalmát, mely 192 országban van jelen. Tevékenységüket 7 alapelv (emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség) szellemében végzik.

Hazánkban a Magyar Vöröskereszt több mint 700 ezer emberhez jut el a helyi igényeken alapuló, sokrétű és innovatív munkájával. A szociális segélyezéstől és a társadalmi elsősegélynyújtás oktatásától kezdve, a véradások szervezéséig, a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek fáradhatatlan odaadásával tudja biztosítani ezeket a szolgáltatásokat.

Ezen a világnapon a Magyar Vöröskereszt büszkén köszönti azokat a dolgozóit és önkénteseit, akik nap, mint nap fáradhatatlanul dolgoznak a kiszolgáltatott emberek, közösségek segítésén. Folyamatosan támogatják a nélkülözőket és az egészségügyi dolgozók munkáját.

Ez az önzetlen segítségnyújtás évszázadok óta elősegíti az emberek létbiztonságát és egészségét.

 

#érdekesség