érdekességek

Világvége vagy dimenzióváltás?

Világvége vagy dimenzióváltás?

Kép forrása: pixabay.com

Találgatások folynak világszerte arról, hogy 2025. decembere tényleg az emberi civilizáció végét jelenti-e, vagy csak az idő végét, vagy valami egészen mást. A kérdéssel kapcsolatban sajátos, különböző véleménye van az egyes tudományágak képviselőinek, másként vélekednek a vallások és egyéb spirituális csoportok.

 

Hallunk próféciákat, a maják jövendölését, vizsgálatokat a Fotonöv hatásáról, bemutatják asztrológiai nézőpontból is, hogy most mért is van vége egy korszaknak.

Van valami valós alapja ezeknek, a feltételezéseknek?

A múlt századra úgy tekintünk vissza, mint az energia századára. Az Einstein nevével fémjelzett gondolat, hit alapozta meg. A világ anyagból és energiából áll, ami oda-vissza konvertálható. Minden hitnek az a jellemzője, hogy nem teszünk fel kérdéseket vele kapcsolatban. A tudomány ezt tekintette axiómának, így a végkövetkezéseik is egyoldalúra betonozódtakbe. A teljes tudományos világkép erre épült. A kvantumfizika megjelenése alapjaiban rengette meg ezt az elméleti modellt. Paradigmaváltás van folyamatban, kitágult az érzékelés határa. Megjelent a TUDAT alapú tudomány. Az anyagból és energiából álló világ koncepciója után, fokozatosan teret nyer az INFORMÁCIÓ életünkben.

A XXI. század az információ százada Az információ definíció szerint: általános értelemben minden olyan jel, szimbólum vagy jelzés, amellyel az ember képes más emberre, vagy magára hatni oly módon, hogy gondolkodása, vagy viselkedése megváltozzon. Az információ forradalma, hatást gyakorolt pl.: a kommunikációelmélet, az ismeretelmélet, a hírközlés, az informatika, a filozófia, a matematika, a társadalomtudomány, a gazdaság és az orvoslás fejlődésére, változására.

Hogy mit is jelent ez számunkra?

Alapvetően ez annak a felismerése, hogy minden anyagi, energetikai változást meg[1]előz egy információ (akár a gondolat), mely hatását tekintve megfigyelhetünk számunkra hasznos hatásokat, módszereket: tudatos, résztvevő szerep egy folyamatban.

Információs medicína

A számítógép, az internet megjelenésével egyre közvetlenebbé vált az adatok elérése. Kétségtelen, az internettel:

  • kinyílt a világ: mindenről és a minden ellenkezőjéről is találunk anyagot
  • kinyílt a világ: kapcsolatot tarthatunk a világ bármely pontjával
  • kinyílt a világ: de az emberi kapcsolataink ezt megsínylik
  • kinyílt a világ: de az információdömping pszichikai szennyezést okoz, „eltömíti” agyi funkcióinkat.

(LM)