érdekességek

Sok olvasót már csak a pozitív hírek érdeklik?

Sok olvasót már csak a pozitív hírek érdeklik?

Kép forrása: freepik.com

Napjainkban rengeteg a negatív hír a médiában, ezért sokan fordulnak olyan weboldalak felé, ahol csak pozitív hírek olvashatók.

 

Az elmúlt pár évben egyre több ilyen weboldal kezdett el működni, az olvasók nagy megelégedésére. Az egyik ilyen a hirleso.hu, mely oldalon az Egyéb menüpont alatt olvashatók leginkább különböző, pozitív hírek.

Érdekes hírek

Sok olvasót vonzanak az érdekes hírek, ezek többfélék lehetnek. Ilyen pl. az, mely valamely történelmi eseményt dolgoz fel. Talán a legérdekesebb a Hírlesőn egy spanyol gálya elsüllyedésének a története, melyet most megtaláltak, rengeteg arannyal a fedélzetén. De érdekes hír az is, mely egy „lebegő“ repülőgépről ír, Hiba a mátrixban címmel. Mivel e cikk videón is bemutatja a furcsa jelenséget, sokan olvasták az anyagot.

Vicces történetek

Az érdekes hírek mellett sokan érdeklődnek a vicces történetek iránt is. Ilyen annak az álügyvédnek az esete, aki leleplezéséig minden ügyfelének megnyerte a perét, de szintén sokan olvasták annak az amerikai nőnek a történetét is, aki pár dollárért vett egy festményt, majd kiderült, hogy az milliókat ér. Ugyanígy sokat lehetett nevetni annak az utasnak a történetén, aki repülőn utazva kénytelen volt elviselni utastársa, egy kutya szellentéseit, és aki emiatt kártérítést követelt a légitársaságtól.

Sikersztorik

Sok olvasót megérint azon emberek élettörténete, akik mélyről indulva értek el a csúcsra. Ilyen például annak a brit nőnek az esete, aki 17 évesen terhes lett, így be se tudta fejezni a középiskolát, mégis keményen dolgozott, így pár év múlva már beléphetett a milliomosok klubjába. Talán a legérdekesebb mégis annak a fiatalembernek a története, aki torszülöttként jött a világra, így szülei lemondtak róla, nevelőszülőhöz került, ő mégis sikeressé vált, nemrég pedig rátalált az igaz szerelem, és végre boldogan élhet.

Tanulságos esetek

Természetesen a Hírlesőn más menüpontok alatt is olvashatók pozitív hírek. Olyan anyagok, melyek között sok a tanulságos történet. Pl. annak a férfinak az esete, aki visszatért a halálból, és elmondta, mit látott. Elgondolkodtató ugyanakkor annak a kínai nőnek a története is, aki már az 50 felé közelít, mégis húszévesnek nézik, életmódja miatt annyira nem öregszik. Tanulságos, példamutató annak az amerikai féfinak az élete is, aki éveken át egy lakókocsiban lakva sok pénzt tudott félretenni a fizetéséből, majd így tudott házat venni magának. Szintén nagy érdeklődésre tartott számot az a hír, mely egy japán építőipari céget mutat be, és mely vállalat speciális technológiát alkalmazva csupán 2 óra alatt épít fel egy habkupolaházat.

Környezetvédelem

Egyre több embert érdekel a környezetvédelem, az energiával való takarékoskodás, a minél kevesebb hulladék képzése. Nem csak azért, mert ezzel a környezet, a természet is jól jár, hanem azért is, mert aki környezettudatosabban él, az pénzt is megtakaríthat, hisz igaz a mondás, hogy „Szemesnek áll a világ.“ Így bárki olvashat arról a hazai innovatív fejlesztésről, azaz arról az ablakról, mellyel a lakás is felfűthető, ha egyéb feltételek is adottak. De olvasható cikk arról a kínaiak által gyártott elektromos autóról is, mely jóval olcsóbban lesz a hírek szerint megvásárolható, mint a hasonló, európaiak vagy amerikaiak által piacra dobott modellek. 

Összegzésképpen elmondható, hogy bárki, aki ellátogat az oldalra, megtalálhatja a számítását, és olyan híreket olvashat, ami neki tetszik.

 

Hírleső