érdekességek

Mit csináltak a világ leggazdagabb emberei? Néhány érdekesség Elon Muskról

Mit csináltak a világ leggazdagabb emberei? Néhány érdekesség Elon Muskról

Kép forrása: pixabay.com

Mindig lesznek olyan emberek, akik fiatalon kerülnek bele az üzleti életbe, majd 50 éves korukra a fél világot megvásárolhatnák maguknak. Valami hasonló történt Elon Muskkal, aki a Tesla és a Space X vezéreként rengeteg millió dollárt tud a zsebében.

 

  • A milliárdos manapság rakétákat és űrhajókat épít, mert turistákat akar a Holdra vinni. Elmondása szerint már gyerekként is szeretett rakétákat építeni, könyveket olvasott a témában, robbanóanyagokat kevert, és gyakran ki is próbálta őket, legalábbis, amikor a szülei nem voltak otthon.

  • Elon Musk sem volt mindig gazdag, tizennyolc éves korában egy fűrészüzemben takarított Kanadában, és néha besegített a farönkök darabolásában. Nem szégyellte a munkát, és az akkori időben egész jó órabért kapott.

  • Amikor az Egyesült Államokba költözött nem volt sok pénze, úgyhogy napi egy dollárból gazdálkodott. Ez azt jelentette, hogy hot dogot, narancsot, és néha tésztát evett.

  • A vállalkozások mindig jól álltak neki. Egyetemi évei alatt szobatársaival együtt elhagyta a diákszállót, és egy lényegesen nagyobb házba költöztek. Úgy fizették ki az albérletet, hogy éjszakánként szórakozóhellyé alakították, amiből jó kis extra összeget zsebeltek be.

  • Az egyetemet nem fejezte be, hanem inkább saját céget alapított. A Zip2 Corporation bejött, egyre több pénzt hozott neki.

  • Elon Musk mégis ember maradt, amikor elvált a feleségétől, akkor annyira kicsúszott a talpa alól a föld, hogy a barátaitól kapott kölcsönökből élt. Szerencsére a vállalatai megmaradtak.

(LM)