érdekességek

Különleges élőlények, melyeket a természet alkotott

Különleges élőlények, melyeket a természet alkotott

Kép forrása: pixabay.com

A világ telis-tele van különleges élőlényekkel, a hangyához hasonlóan csodálatos méhek, melyek az egyik legértékesebb édességet készítik, a mézet. A méz nem csak kiváló antibiotikum, de nagyon sok téren felhasználható, és ami a legjobb benne, hogy rendkívül egészséges. De ott vannak az albínó teknősök is melyek albínó létük ellenére sárgák, nem padig fehérek. De nem csak az állatok és emberek lehetnek különlegesek. Ugyanilyen lenyűgöző a természet is, illetve maga a föld mely lélegzetelállító hegységekkel, hidakkal, és vízesésekkel látta el a földet.

 

Csodák márpedig vannak

Rengeteg csodás dolgot, lényt lehet felfedezni ha nyitott szemmel járunk. Ott van mindjárt a kobold cápa ami az óceánok legeslegmélyén lesi áldozatát vagy az Orchidea manó amely a sáskák egyik legszebb példánya, de vannak olyanok is, melyek megtalálhatóak mindennapi életünkben, akár ott a kertben. Ezek a hangyák, melyek képesek súlyuk akár százszorosát is elcipelni a boyba. De ebbe a fogalomkörbe tartozhatnak az albínó állatok, illetve emberek is.

Utóbbiak veszélyeztetve is vannak, mert az úgynevezett boszorkánydoktorok vadásznak rájuk mivel úgy tartják, testrészeik felhasználhatóak bizonyos varázsfőzetekhez. És ha már a különleges embereknél tartunk ott vannak a ritka genetikai betegségben szenvedő emberek, akikről sokaknak a majom ember vagy a farkasember kifejezés jut eszébe pedig ők pont olyan emberek mint bármelyikünk, csak testüket kicsit több szőr fedi. De bárki és bármilyen állat lehet érdekes, különleges természetesen, nem kell hozzá genetikai megbetegedés.

(LM)