érdekességek

Diana hercegné a mai napig ikonnak számít

Diana hercegné a mai napig ikonnak számít

Kép forrása: pixabay.com

Diana hercegné a mai napig a beszéd tárgyát szokta képezni, csillaga igazi ikonként ragyog tovább. Bátran kijelenthetjük, hogy a neve legendaként él tovább, miközben folyamatosan keressük a róla szóló információkat.

 

Érdekes, hogy Diana kiskorában mindig táncosnő akart lenni, azonban túl magasnak bizonyult. Nem igazán léteznek kétméter magas férfi táncosok, úgyhogy le kellett mondania az álmáról. A vérvonalát tekintve táncosok helyett igazi hírességeket találunk, mivel távoli rokoni szálak fűzték II. Károlyhoz, I. Máriához, Winston Churchillhez, több amerikai elnökhöz és Humprey Bogarthoz is.

A királyi család tagjaként több séf és pincér leste minden kívánságát, azonban Diana sokkal jobban szerette az egyszerű, mikrós ételeket. A személyzet beszámolói alapján többször készített kávét a dolgozóknak, ami azt bizonyítja, hogy nem mindig foglalkozott az etikettel. Szabad, magabiztos nő volt.

Egy rossz házasság után

Diana már gyerekkorában Károly hercegről álmodott, annak ellenére, hogy a férfi először a nővérének udvarolt. Szerencsére (vagy nem) ő lett a menyasszonyjelölt, és amikor a herceg végre megkérte a kezét, akkor Diana egy birkafarmra költözött. Nem akarta, hogy az örömhír túl gyorsan kitudódjon, ehelyett türelmesen kivárt a farmon.

A pár élete tündérmese lehetett volna, bár a házasságuk előtt csak 13 alkalommal találkozhattak egymással, amit később igazi háborúskodás követett. Az élete boldogan indult, azonban a kapcsolatuk annyira megromlott, hogy a hercegné súlyos depresszióban szenvedett.

(LM)