érdekességek

A PayPal fizetés használata

A PayPal fizetés használata

Kép forrása: pixabay.com

Gyors, megbízható, felhasználóbarát – ezt kínálja a PayPal fizetési rendszer, ami egyre jobban elterjedőben van a világban. Sokan még mindig ódzkodnak a különböző online fizetési rendszerek használatától, azonban vannak olyan rendszerek, melyek teljesen megbízhatók. Ilyen a PayPal is.

 

Miért a PayPal?

Mert egyszerű és biztonságos, mert sok-sok online boltban, szálláshelyen fizethetünk és nem kell megadni bankkártyánk adatait minden fizetésnél. Ha regisztrálunk a PayPalra, elég csak az e-mail címünket és a jelszavunkat tudni a fizetéshez, nem kell kártyaszámot, számlaszámot, kódokat tudni. Bárhonnan bármikor vásárolhatunk, a világ bármely pontjáról egy egyszerű mobiltelefonnal is. Fizethetünk devizában is, a PayPal több mint kétszáz ország 26 pénznemét fogadja el.

Hogy működik?

A PayPal egy számla, amihez mi magunk adjuk hozzá kártyánkat. Hogy mégis miben más, mintha a saját kártyánkkal fizetnénk? Például abban, hogy a PayPal gondoskodik a vásárlás védelméről. Tehát ha az áru nem érkezik meg, vagy nem azt kapjuk, amiért fizettünk, akkor a PayPal segít rendezi a vitás kérdéseket. Az Amerikai Egyesült Államokban már az online vásárlók 72 százalékának van PayPal számlája és hazánkban is egyre többen használják és egyre több webshop fogadja a PayPalos fizetéseket. Azért népszerű, mert itt nincsenek apróbetűk, rejtett költségek, meglepetések.

Kezünkben a számlánk

A PayPallal a mobilunk segítségével is fizethetünk, egyszerű és anélkül fizethetünk vele, hogy meg kellene osztanunk az eladóval az adatainkat, számlaszámunkat. Hogy hogy kezdjünk neki? A világ legnépszerűbb online fizetési rendszere, a használata pedig egyáltalán nem bonyolult, de azért van amire oda kell figyelni. Ilyen a regisztráció, ahol eldönthetjük, hogy magán, vagy üzleti számlát szeretnénk-e nyitni. Az űrlapok kitöltése után pedig már létre is jött a PayPal számlánk. De hogy hogy kerül rá pénz? Egyrészt utalhatunk is rá, másrészt össze is kapcsolhatjuk a bankkártyánkkal, olyan kártyával, ami alkalmas internetes fizetésre.

Ha pedig PayPallal szeretnénk fizetni, akkor vásárlásnál kattintsunk arra a lehetőségre, jelentkezzünk be a PayPalba és egyszerűen kattintsunk a fizetés gombra. A rendszer segítségével van lehetőség arra is, hogy más magánszemélynek küldjünk pénzt, ez esetben meg kell adnunk az illető e-mail-címét és ha van PayPal fiókja, akkor máris tudunk neki utalni. Magunknak is tudunk egyébként utalni, ha saját bankszámlánkra szeretnénk, akkor csatoljuk a számlánkhoz a saját bankszámlánkat és egy kattintással már utalhatunk is magunknak.

(LM)