érdekességek

A muaythai beverekedte magát az egyetemre

A muaythai beverekedte magát az egyetemre

Kép forrása: pexels.com

2023. szeptemberétől Magyarországon is hivatalos egyetemi képzés keretein belül tanulhatnak a muaythai edzők - jelentette be az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Magyar Muaythai Szakszövetség. A Bsc alapképzés 6 félévből áll majd, azaz három év elteltével állhatnak majd munkába az első diplomás muaythai edzők.

 

Együttműködési megállapodás jött létre Dr. Váczy Kálmán Zoltán általános rektorhelyettes és Dudok Károly elnök aláírásával az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Magyar Muaythai Szakszövetség között, amelynek célja a muaythai sport fejlődésének támogatása és népszerűsítése Bsc Muaythai szakedzői képzés indításával.

Dudok Károly elmondása szerint ez egy hatalmas mérföldkő a sportágat tekintve, és nagy öröm számukra, hogy a magasabb szintű képzés által népszerűsíthetik és támogathatják a sportág fejlődését, ezáltal ékes példát mutathatnak a feltörekvő generációknak is.

A diákok a tanulmányuk végére hasznos elméleti-és gyakorlati tudással gyarapodhatnak, emellett a képzés elvégzésével eddig nem létező lehetőségek nyílnak meg szakmai életpályájukban. Az első évfolyam 2023. szeptemberében indul Egerben.

LM