érdekességek

95 éves lenne Marilyn Monroe – mit tudunk a szexszimbólumról?

95 éves lenne Marilyn Monroe – mit tudunk a szexszimbólumról?

Kép forrása: pixabay.com

Marilyn Monroe idén lett volna 95 éves. A világ egyik legnagyobb szexszimbóluma még ma is felkapottnak számít, bár az élete korántsem volt tökéletes.

 

Az eredetileg Norma Jeane Mortenson nevelőszülőknél nevelkedett, miközben édesapját soha nem ismerte, az anyját skizofréniával kezelték. Kislányként tizenegy nevelőcsaládnál járt, ahol többen molesztálták. 16 évesen annyira nem akart visszamenni az árvaházba, hogy a szomszéd fiúval érdekházasságot között. Ezután több házassága is volt, azonban a szeretőket sem vetette meg, a leghíresebbek között szerepel Frank Sinatra és Kennedy is.

Modellkedéssel kezdte

A második világháborúban egy repülőgépgyárban dolgozott, ahol megismerkedett egy profi fényképésszel. Ekkor készültek el az első fényképei, majd fotómodellként is felfigyeltek rá. Szerepelt a Playboy magazinban, ami nagyon hamar sikeres újság lett, bár az új tehetség csak 50 dollárt kapott a képeiért. Amikor szexszimbólumként is elismerték, megváltoztatta a nevét Marilyn Monroe-ra.

Hamar jöttek a filmes kelkérések, azonban a stábtagok nem szerettek vele dolgozni. Marilyn nagyon kiegyensúlyozatlan volt, többször is megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Életében mindennél jobban vágyott egy saját gyerekre, azonban a teste nem volt rá felkészülve, így többször elvetélt. Ezt a színésznő nem bírta elviselni, úgyhogy majdnem véget vetett az életének.

A halálának a körülményei a mai napig lázban tartáj a rajongókat. Mindössze 36 éves volt, amikor megtalálták az otthonában, az ágyában feküdt, és a telefonkagylót tartotta a kezében.

(LM)