érdekességek

2319 műanyag kupakból rakták ki Petőfi portréját

2319 műanyag kupakból rakták ki Petőfi portréját

Kép forrása: Árpád Mária

Hihetetlen, mégis igaz! Több ezer, pontosan 2319 darab műanyag kupakból készítette el Árpád Mária, mélykúti könyvtáros Petőfi portréját. Két hét rekordidő alatt öltött, ha nem is alakot, de arcot a 200 éve született költő.

 

A majd két méter magas kupak-lego alkotóelemeit a település lakossága hordta össze a könyvtár felhívására. Volt feladata a mosógépnek, mire tisztára mosták a több zsáknyi kupakot. Az óriás portrét pedig gondos odafigyeléssel alkotta meg Mária, időnként még faragta is kupakokat, ahol erre szükség volt. A munkába bevonta Geleta Brigittát is, aki szintén könyvtáros a közel ötezer fős településen. S hogy mi, vagy ki állt a hatalmas vállalás hátterében? A mélykúti gyerekek!

Az alkotást ugyanis árverezésre bocsájtják abban a reményben, hogy az 50 ezer forintos kikiáltási áron felül talál gazdára a nem mindennapi mű. A bevételből a helyi gyerekek számára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni és emlékezetessé, széppé tenni a nyári táborozás élményét.

Ha tehát jótékonykodni szeretne bárki is, itt a remek alkalom! Petőfi nevet viselő intézmények előnyben, hiszen nem csak remekül festene a közösségi térben a különleges Petőfi portré, ami egyébként megszólalásig hasonlít a Bács-Kiskun vármegye által lego darabokból készített poétára, de nemes ügyet is szolgál vele az a mecénás, aki értékeli a modernkori művészet lélekkel és szeretettel megtöltött Petőfi alkotást!

 

LM