Család

Így lesz boldog a család egy rohanó világban

Így lesz boldog a család egy rohanó világban

Kép forrása: pixabay.com

A rohanó világban alig jut idő saját magunkra. Hát még a családi életre! Ha azonban folyton rossz a kedved, nehezen viseled a munkádat, és az életeddel sem vagy megelégedve, akkor nem fogsz tudni boldogságot adni. A kiegyensúlyozott élethez először neked kell boldognak lenned!

 

Az érzelmek kezelése

Az emberi érzelmek egy tengerhez hasonlítanak. Amikor minden szép és jó, akkor a tenger vize nyugodt, csak kisebb hullámok vannak rajta. Ilyenkor könnyű hajózni, és békében meg lehet találni a kikötőket. Ha azonban a dolgok beborulnak, akkor a sötét fellegek meghozzák magukkal a szelet és a vihart. Minél nagyobb a vita, annál nagyobb hullámok vesznek körbe, és a végén valaki elsüllyed a veszélyes habokban. Innentől kezdve vagy azonnal ledobod neki a mentőcsónakot, vagy tovább állsz a viharral együtt, és még jobban eltávolodtok egymástól.

Amikor valami rossz történik veled, akkor ne a szavakra koncentrálj, hanem a szeretetre. Sokkal jobban jársz, ha veszel egy nagy levegőt, és elszámolsz magadban tízig, mintha leordítanád a másik fejét és utána megbánnád.

A kommunikáció

A mai világban még egy hatalmas probléma létezik: a kommunikáció (vagy inkább annak a hiánya). A világ úgy van felépítve, hogy minél többet gondolj magadra, az elvárásaidra, hogy mire van NEKED szükséged, de elfeledkezel arról, hogy mit ADHATSZ a másiknak. Ha pedig mindenki csak magával van elfoglalva, akkor senki sem fog adni, így senki sem fog kapni, és egy nagy, csendes, nem kommunikáló családdá váltok.

A televízió, a streaming csatornák, a telefonok és ezer másik érdekes tennivaló elveszi a figyelmedet a beszédről, és lehet, hogy egymáshoz sem szóltok. A kommunikáció hiánya azonban olyan, mint egy nagy gödör. Az elején még ki tudsz belőle ugrani, utána már létra kell hozzá, a végén pedig a kilométeres kötél sem ér le odáig. Ha pedig nem akarod a válássál zárni a kapcsolatodat, akkor jó, ha még akkor kiugrasz a gödörből, amikor nem ér a nyakadig. Az ember társas lénynek lett teremtve, úgyhogy ne hagyd, hogy a technológia magányos farkast varázsoljon belőled.

(LM)