Család

Gyerekkel a strandon – felkészülten jó móka lehet

Gyerekkel a strandon – felkészülten jó móka lehet

Kép forrása: pixabay.com

Nem könnyű vállalás az, ha gyerekkel indulunk neki strandolni, azonban ha felkészülünk minden eshetőségre, akkor igazán jó szórakozás lehet egy családi strandolás.

 

Első körben válasszunk olyan helyet, ahol van gyermekmedence, ez egyébként a legtöbb helyen van. Ma már nagyon sokféle kaland várja a strandolni vágyó gyermekeket, az egész pici babáktól a nagyobbakig. A strandok esetében nincs egységes álláspont a tekintetben, hogy a szülők bemehetnek-e a gyermekmedencébe, vannak helyek, ahol ezt tiltják, más helyeken van erre lehetőség. A szabályokat mindig tartsuk be és soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a gyermekünket.

Naptejjel a védelemért. Mielőtt azonban elkezdődnek a vizes kalandok, gondoskodjunk a fényvédelemről. 11 és 15 óra között ne menjünk a tűző napfényre és használjunk napvédő tejet. Ezen kívül a fejünket és a gyerekek fejét is fedjük be, sapkával, kendővel. Lehetséges, hogy a vízben nem érzik a kicsik, hogy melegük van, de ha nem hűtik a fejüket, akkor annak baj lehet a vége. Ugyanígy gondoskodjunk a megfelelő folyadékfogyasztásról, ezt mi felnőttként is hajlamosak vagyunk elhanyagolni, de ha kisgyerekkel indulunk útnak, akkor legyünk nagyon figyelmesek.

Evés-ivás a strandon – szabjunk határokat! Hogy mi mindent vigyünk magunkkal a strandra? Ha pici babával megyünk, akkor az úszópelenka elengedhetetlen lesz és az étkezésről, ivásról is gondoskodjunk. A strandon hamarabb elfáradnak a gyerekek, számítsunk arra, hogy el fognak aludni. A nagyobbak persze nem akarják alvással megszakítani a pancsolást, de legyünk következetesek, beszéljük meg otthon, hogy a szabályok a strandon is érvényesek. Ugyanígy járjunk el akkor is, ha a csemeténk végig szeretné enni a büfésor kínálatát. Fagyi, jégkása, főtt kukorica, hamburger, lángos, és így tovább. Ne adjunk teret a hisztinek, már otthon beszéljük meg, hogy mi az, ami még belefér a strandon és mi az, ami már nem. Ha mindent összeeszik a gyermekünk, akkor annak bizony rossz vége lehet, hasfájás, hányás, hasmenés.

Program van bőven a strandon, de ne várjuk el egy gyerektől, hogy egész nap egy helyben elpancsolgat a kismedencében. Tehát készüljünk fel arra, hogy mi sem az árnyék ölelésében fogjuk lapozgatni kedvenc magazinunkat. A gyerekeknek kellenek az élmények, az ingerek, tehát nyugodtan fedezzük fel a strand területének egészét, próbáljuk ki a szabadtéri játékokat, és ha engedélyezett, akkor karúszóval akár a nagyobb medencékbe is bemehetünk együtt. A strandolás a nyár egyik legjobb kikapcsolódási lehetősége, akkor is ha gyermekünk van.

#gyerek #tstrand #család