Család

Érdemes időben vásárolni: kiugró a kereslet a babafigyelő eszközök iránt

Érdemes időben vásárolni: kiugró a kereslet a babafigyelő eszközök iránt

Kép forrása: pixabay.com

Nem árt a megszokottnál korábban elkezdeni gondolkodni az elektronikus babaeszközök beszerzésén az Euronics Műszaki Áruházlánc szerint. A babafigyelő eszközök iránti kiugró kereslethez a gyártás és szállítás világszintű lassulása társul, ami ugyan jelenleg még nem okoz készlethiányt, de a baba megérkezésekor már akár ilyen kellemetlenségekbe is belefuthatunk.

 

Az Euronics szakértői felhívják a figyelmet, hogy bár egyelőre nem érezhető a baba-mama termékkategóriát érintő készlethiány, azonban a gyártás általános és világszintű lelassulása, valamint a szállítmányozás és az ellátási láncok akadozása miatt nem kizárt, hogy a közeljövőben készlethiány alakul majd ki e téren is. Éppen ezért nem árt a megszokottnál valamivel hosszabb távon gondolkodni a szükséges eszközök beszerzésén. A legkeresettebb terméket érdemes mielőbb megvásárolni – akár ajándék gyanánt is – még akkor is, ha az eszközre csak hónapok múlva lesz szükség.

Az üzletlánc tapasztalatai szerint a baba biztonságát és a szülők nyugalmát biztosító eszközök a legnépszerűbbek jelenleg. „Nagy keresletet tapasztalunk a bébiőrök és a babamonitorok iránt. Ezekből kaphatóak kizárólag hangot közvetítő berendezések, amelyekkel a szülők a lakás egy távolabbi pontjáról, vagy akár a kertből is figyelemmel kísérhetik a csecsemő alvását, de elérhetőek már kamerával ellátott verziók is. Egy ilyen eszköz beszerzésével a felnőttek szabadon mozoghatnak a házban mindennapi teendőiket ellátva, miközben biztonságban tudhatják gyermeküket. A kétirányú beszéd funkciónak köszönhetően a szülők folyamatosan kapcsolatban lehetnek a babával – így nem csupán ellenőrizhetik a jóllétét, de hangjukkal megnyugtathatják, vagy távolról altatódalt kapcsolhatnak be neki. Bizonyos élethelyzetekben igen nagy segítséget nyújthat ez a találmány” – magyarázza Barhács Zita, az Euronics baba-mama termékkategóriájáért felelős beszerzője.

„A hazai fogyasztók előszeretettel élnek az online vásárlás lehetőségével a baba-mama termékek esetén is, hiszen az újdonsült szülőknek számottevő könnyebbséget jelent, ha házhoz tudják rendelni a szükséges eszközöket” – magyarázza a vásárlói trendeket az Euronics baba-mama beszerzője. „Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egyelőre csak online értékesítjük a kategóriát. A megrendelt termékek országszerte 64 üzletbe szállíthatóak ki személyes átvételre, de emellett természetesen egészen a vásárló otthonáig is elvihetőek” – teszi hozzá a szakértő.

Az Euronics webshopjában 2021 óta kaphatók baba-mama eszközök és kiegészítők. A műszaki áruház webshopjában jelenleg közel 600 féle termék – többek között a Philips Avent, Neno, Truelife, Esperanza, Twistshake, Pampers márkák - érhető el a baba-mama termékkategórián belül a gyerek és baba mérlegek, inhalátorok, cumik, cumisüvegek, mellszívók, babaőrzők, videós bébiőr elektronikai cikkektől kezdve egészen a pelenkák és nedves törlőkendők kínálatáig. A termékkínálat bővítésével pedig elérhetőek lesznek még a különböző autós hordozó, babaágyak, kenguruk és babakocsik, valamint a baba tápláláshoz kapcsolódó bébitápszerek is.

LM