Család

Allergiáról egy más nézőpontból: „csak hangosan gondolkodom”

Allergiáról egy más nézőpontból: „csak hangosan gondolkodom”

Kép forrása: pixabay.com

Az érintettek számára ma már könnyedén fellelhetők információk a témában, hozzáférhető a szakirodalom, illetve az interneten számtalan adatra, véleményre és hirdetésre bukkanhatunk. Nincs szándékomban egy pusztán kevesek számára érthető újabb értekezést írni. Személyes és tanácsadói tapasztalatom alapján emelnék ki néhány szempontot.

 

Olvastam, hogy az allergiát a XXI. század pestiseként emlegetik: és valóban, szinte nincs olyan család, akit ne érintene ez a betegség, akár tud róla az ember, akár nem. Gondolok itt arra, hogy például az Alzheimer-kór, az autizmus ill. a hiperaktivitás kialakulását visszavezetik kutatók bizonyos ételintoleranciára, bizonyos ásványi anyagok hiányára. Az is egy példa lehet, hogy bizonyos tünetek mögött szintén meghúzódhat allergia, vagy ételintolerancia.

A teljesség igénye nélkül:

– emésztési zavarok, puffadás, görcsök, székrekedés, elhízás

– rossz közérzet, alvás zavar, depresszió

– fejfájás, fáradtság, gyengeség, tanulási zavar

– ízületi fájdalmak, orr-melléküreg gyulladás

– nehézlégzés, szívritmuszavar, stb.

Az akadémikus orvoslás diagnosztikai protokolljában ezen ok megtalálása az utolsó lehetőségek között szerepel, véletlenül nem deríthető fel, csak akkor, ha célzottan keresik. Írásaimban rendszerint kritikaként fogalmazódik meg a tüneti kezelés, annak különösen a kemikáliákkal, gyógyszerrel, történő megoldása. Tudott arról, hogy az allergiás betegeknek adott tüneteket csökkentő szerek olyan hatással vannak az agyra, mint az alkohol? Okozhat álmosságot, gyerekeknél növekedés visszamaradást, fejfájást, szédülést, befolyásolhatja a tanulást, az iskolai teljesítményt, az autóvezetést. Felvetődik a kérdés: mit lehet akkor tenni? Hogy segíthetek a gyerekemnek? Mi az oka? Abban egyetértés van a szakértők között, hogy az allergiák kialakulásában szerepet játszik:

 – genetikai hajlam

– táplálkozás

– környezeti ártalmak

– szervezet állapota, immunrendszer

– lelki tényezők

Megoldás: gyógyszerek vagy alternatív módszerek?

Környezeti hatások csökkentése, életmódváltás, de nem ez a kulcs. Ne a parlagfűre haragudjunk! A feladat: saját magunk megerősítése fizikai-érzelmi területen egyaránt. Az, hogy milyen módszert találunk meg, az a rezgésszintünktől függ, mi az, amit a lehetőségek közül „meglátunk”, mi az, ami bejön az univerzumunkba. Itt is működik a vonzás törvénye! Hiszem, hogy a betegség kifejezi a pillanatnyi valóságunkat! Irányt mutat, hogy miben kell változtatni: elengedni, konfrontálni szeretni, megérteni, újra kezdeni stb...

A REZGÉSTERÁPIÁK emelik rezgésszintünket, jobban érezzük magunkat fizikailag, pozitívabbá válunk, jobban „rálátunk” az életünkre! Mi is az a biorezonancia? Bio: élet; biorezonancia: rezgés = AZ ÉLET REZGÉSE A Co-Re Systemmel felmérhető a test állapota (allergének, ételintoleranciák, vita[1]min- és ásványi anyagszükséglet, illetve hiány, környezeti ártalmak, egyéni stressz tényezők stb.) lelki szinten (érzelmi blokkok, reakciók, önkorlátozó hiedelmek stb.). Nem diagnózist állít fel, az okokat keresi. Nem gyógyít: gyengéd, gyógyszermentes, holisztikus támogatást nyújt. Elemzés- Korrekció: bioinformációval, biorezonanciával, életvezetési tanácsokkal, a gyógyulásért!

Buza Ildikó