állás kalauz

Új év, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a váltás előtt!

Új év, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a váltás előtt!

Kép forrása: pixabay.com

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat. Sokan kezdenek az év első napján fogyókúrába vagy határozzák el, hogy kezükbe veszik a sorsukat és új munkát keresnek.

 

A Várpalotainfó nagy segítségére lehet azoknak, akik Várpalotán és környékén, Fejér vagy Veszprém megyében keresnek állást. A munkalehetőségek között böngészve azonban nem árt figyelmesnek lenni, hogy a számunkra lehető legmegfelelőbb állásra jelentkezzünk. Mielőtt belevetnénk magunkat a sűrűjébe, az alábbi kérdéseken érdemes elgondolkodni.

Kérdések munkahelyváltás előtt

  1. Miért akarok munkahelyet váltani? Őszintén válaszoljunk magunknak erre a kérdésre. Vajon nem érezzük jól magunkat a jelenlegi helyen? Vagy csak szeretnénk valami újat kipróbálni? Ha nem tudjuk, hogy miért akarunk távozni, akkor azt sem fogjuk tudni eldönteni, hogy mit is szeretnénk igazán és hogy mi is legyen a következő lépés.
  2. Milyen készségeket tudunk magunkkal vinni egy új munkakörbe? Ezt sem árt alaposan átgondolni. Amikor egy munkáltató felvesz valakit, akkor olyasvalakit keres, aki képes a szükséges készségeket nyújtani. Térjünk vissza hát az alapokhoz és készítsünk egy listát, írjuk le, hogy mit is tudunk és olyan dolgokra is figyeljünk, amit a hobbink vagy más munkán kívüli tevékenység során sajátítottunk el.
  3. Milyen tapasztalattal bírunk? Ez a kérdés abban segít, hogy valamiképp a realitás talaján maradjunk, mert a készségek mellett bizony a legtöbb esetben szükség van a tapasztalatra is. A pályamódosítás azért valamiképp egy újraindulást is jelent, de ha van rá esélyünk, akkor miért ne vágnánk bele.
  4. Az utolsó kérdés, amire választ kell keresnünk az, hogy milyen állásokra tekinthetünk reális lehetőségként? Ha felmértük a készségeinket és tapasztalatainkat, akkor már nagyjából sejthetjük, hogy melyek azok az állások, amikre reálisan pályázhatunk. Ha pedig mindez megvan, akkor meg is kezdődhet az álláskeresés megtervezése és maga az álláskeresés.

#álláskalauz