állás kalauz

Tippek az álláshirdetőknek

Tippek az álláshirdetőknek

Kép forrása: pexels.com

A sikeres toborzási kampányhoz az első lépés egy világos és hatékony álláshirdetés megírása. Fontos az is, hogy hol tesszük közzé ezt a hirdetést. Érdemes olyan helyen, ahol maguk az álláskeresők is jelen vannak, ilyen hely a Lépés Magazin oldal, ahol folyamatosan frissülő, érdekes és szórakoztató tartalom várja a látogatókat. A hirdetőket pedig ingyenes hirdetésfeladási lehetőség.

 

Miért fontos a jól megírt álláshirdetés?

Nagyon nagy előnnyel jár az, ha jól van megírva egy álláshirdetés, gyorsabban vonzza ugyanis a jelölteket, ezzel csökken a felvételi idő és a hirdetési költségek is. Emellett egy jól megírt álláshirdetés remek első benyomást nyújt a jelöltnek mind a munkakörről, mind a vállalatról.

Mielőtt elkezdenénk megírni az álláshirdetést, győződjünk meg arról, hogy értjük, hogy milyen munkára keresünk embert. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy az új munkavállaló mit is fog pontosan csinálni a vállalaton belül, akkor először is ennek járjunk utána. Ha ezt nem tesszük meg, akkor valószínűleg zavaros lesz a hirdetésünk is. Üljünk le tehát a felvételi vezetővel és addig ne álljunk fel, míg meg nem győződünk arról, hogy értjük a feladatot és össze is tudjuk foglalni ezt a hirdetésben.

Az a fránya pénz

Sokan még ma sem teszik közzé az álláshirdetésben a fizetést, külföldön ez már egyre inkább elterjedt. Mindannyian pénzből élünk, nem érdemes titkolni a fizetést. Az egyik leggyorsabb módja a jelentkezők szűrésének, ha leírjuk a várható fizetést. Így tudhatjuk, hogy csak azok fognak jelentkezni az állásra, akiknek ez megfelel. A versenyképes fizetés vonzza a jelentkezőket és kiszűri az irreális elvárásokkal rendelkezőket. Emellett pedig a pályázónak is képet ad a szerepkör szintjéről, ez pedig azt jelenti, hogy több releváns jelölt fog jelentkezni. Ha nem írunk pontos fizetési tartományt, akkor inkább semmit se írjunk. A versenyképes fizetés önmagában elég közhelyes és semmitmondó is egyben. A jelentkezőket pedig ne bizonytalanítsuk el azzal, hogy ők írják le, hogy mennyit is szeretnének keresni. Amikor álláshirdetést adunk fel, bizonyára már tudjuk, hogy mennyit is szándékozunk fizetni az új munkavállalónak.

#állás #munka #job #karrier #álláshirdetés