állás kalauz

Karriertippek az előrelépéshez

Karriertippek az előrelépéshez

Kép forrása: pexels.com

Magabiztossá válni abban, amit csinálunk, új dolgokat tanulni – sokan igazi hivatásként tekintenek munkájukra, nem az árral sodródnak, hanem tudatosan építik fel karrierjüket. De hogy mi a sikeres karrierépítés kulcsa?

 

Soha ne hagyjuk abba a tanulást, ezt egyre többen fel is ismerik. A tanulással nemcsak a tudásunk nő, hanem a gondolkodásmódunk is változik, javul. A világjárvány idején az online oktatás még elérhetőbbé vált az emberek számára és ezt ki is használták. A karrierépítés következő alappillére az, hogy ha van egy célunk, akkor azért dolgozzunk. Fordítsunk tehát gondot a feladatainkat és mutassuk meg a főnökünknek, hogy lelkesedünk azért, amit csinálunk. A célok kitűzése egyébként is segít abban, hogy komplexebben lássuk a munkánkat, könnyebben kezelhetővé válnak így a feladatok.

És ha már a komplexitásánál tartunk, akkor érdemes szervezetten végezni a mindennapi munkát. Úgy, hogy a nagyobb, távolabbi célokra is jut idő, és közben a napi teendőkkel sem úszunk el. Ha tervezetten dolgozunk a mindennapokban, máris sokkal hatékonyabbak lehetünk.

Csapatjátékosnak lenni

Csapatban nem mindenki szeret dolgozni és nem is minden munkakör várja el a csapatjátékot. Azonban, ha a miénk pont olyan, akkor ne legyünk önzők. Mindenki értékeli azt az embert, aki jól dolgozik másokkal együtt. Ez növeli a tiszteletet és erős hálózatot és kapcsolatot épít ki a munkatársakkal. Ráadásul, ha jó példával járunk elöl, követni fognak bennünket.

Ezen kívül az is fontos, hogy értékeljük az elért eredményeinket. Ne arra összpontosítsunk, hogy mennyi ideig tartott azt elérni, hanem inkább a minőségre és a végeredményre, az elért célra figyeljünk.

A karrierépítést pedig nemcsak egy cégen belül lehet véghez vinni, sőt, egyre többen váltanak munkahelyet a karrier-előrelépés érdekében. Aki pedig állást keres vagy épp kínál, az a Lépés Magazin oldalon biztosan talál valami érdekeset. Ráadásul a Lépés Magazin oldalon most ingyenes hirdetési lehetőség várja az ügyfeleket. Job, munka, állás? Hívjuk akárhogy is, az ember életében egy nagyon fontos dolog, és nemcsak a fizetésért, hanem a megbecsültségért és a fejlődési lehetőségek miatt is.

#álláskalauz #karrier #állás #munka #job