állás kalauz

Jól fizető munkák diploma nélkül

Jól fizető munkák diploma nélkül

Kép forrása: pixabay.com

Munkakeresésnél nagyon fontos szokott lenni a fizetés mennyisége, valamint a különböző kritériumok. Ha például nem akarunk egyetemre menni, és a középiskola után csak a kedvenc kurzusainkat végeztük el, akkor olyan lehetőséget kell keresnünk, ahol nem követelik meg a diplomát, de mégis meg fogunk belőle élni. Nézzünk pár példát!

 

  • Vannak olyan profi pilóták, akik nem rendelkeznek diplomával, és a felvételhez elég az érettségi is. Ahhoz, hogy valaki pilóta lehessen rengeteg más szempont kell, mint a szellemi kapacitás és a pénz. A pilótaképzésnek borsos árra van, viszont a legjobban fizető szakmák közé tartozik.

  • A sofőrködés nem tűnik álommunkának, éppen ezért egyre kevesebben választják. Ez ahhoz vezet, hogy a bérek is megnőttek, mivel nehezebben találni jó vezetőt. A taxisofőr, a kamionos és a buszsofőr is abba a kategóriába tartozik, amit nagyon keresnek, és amihez csak megfelelő jogosítványra van szükség, na meg tapasztalatra.

  • Sokszor egy forradalmi ötlet többet ér a diplománál. Ha van egy ötleted, amit el lehet adni, és biztos vagy benne, hogy megtalálod a közegedet, akkor vállalkozó is lehetsz. A cégalapításhoz csak kezdőtőkére lesz szükség, mivel csak pénzből lehet még több pénzt kitermelni.

  • Íróként is meg lehet próbálni, bár az odáig vezető út elég hosszúnak mondható. Persze, nemcsak könyvet lehet írni, ott vannak a dalszövegeket, a hirdetések, kampányszövegek, SEO szövegek és még rengeteg más. Ha tényleg jól írunk, és szeretjük képezni magunkat, akkor ez a nekünk való. A legjobb, hogy egy KATA már elég a számlaadáshoz.

  • (LM)