állás kalauz

Ingyenes álláshirdetés feladása a Lépés Magazin oldalon

Ingyenes álláshirdetés feladása a Lépés Magazin oldalon

Kép forrása: pixabay.com

Ahol az állást keresők és kínálók találkoznak – ez a Lépés Magazin oldal, egy hely, ahol ingyenesen lehet álláshirdetést feladni. Napjainkban egyre többen kínálnak állást, szinte alig van olyan szektor, ahol ne éreztetné hatását a munkaerő-hiány. Vendéglátás, informatika, építőipar? Sok-sok üres állás van, ezek betöltése pedig sürgető. Ahhoz azonban, hogy egy hirdetés célt érjen, hogy megtalálják a potenciális jelentkezők, fontos, hogy a hirdetés ott jelenjen meg, ahol az álláskeresők vannak. Ilyen hely a Lépés Magazin oldal.

 

Milyen a jó álláshirdetés?

Az álláshirdetésnek több kritériumnak is meg kell felelnie, eltérő vélemények léteznek a tekintetben, hogy milyen a jó álláshirdetés. A válasz pedig egyszerű: a jó álláshirdetés segít abban, hogy a legjobb jelentkező pályázzon az adott állásra. Fontos, hogy a szövegezése egyértelmű és figyelemfelkeltő legyen. Napjainkban, az online világban másodpercek alatt dönt valaki arról, hogy elolvas-e egy hirdetést, vagy tovább görget.

Így fontos, hogy a hirdetés első pár mondata már felkeltse a figyelmet, tartalmazza a munkakör megnevezését, és a főbb feladatokat. Ne legyen azonban unalmas, de ne is rugaszkodjunk el a földtől. Ha könyvelőt keresünk, írjuk ezt a hirdetés első mondatába, a számzsonglőr kifejezés nem mond sokat, ráadásul aki könyvelő állást keres, nem a számzsonglőr kifejezésre fog rákeresni az interneten.

Apró trükkök

Vannak apró trükkök, melyek vonzóbbá teszik a hirdetést, vagyis magát a hirdetőt. Ilyen például az, hogy az elvárások előtt szerepel az, hogy mit is kínálunk. Apróság, voltaképp két bekezdés cseréje csupán, mégis sokat jelent. Az álláshirdetés megfogalmazásakor ne bocsátkozzunk felesleges részletekbe, legyünk egyértelműek, rövidek, világosak. Fogalmazzunk pontosan, különösen akkor, ha a jelentkezés módjáról és határidejéről van szó. Legyen egyértelmű, hogy meddig és milyen módon lehet jelentkezni az adott állásra.

Fizetésről legyen szó vagy sem?

Amikor a pénzről van szó, még mindig elég ritka, ha egy álláshirdetésben közzéteszik, hogy milyen fizetésért is keresnek munkatársat. Külföldön el már jobban el van terjedve, de hazánkban is egyre több ilyen hirdetéssel találkozunk. Sokan még ódzkodnak ettől, leírják a versenyképes fizetés pontot, utána pedig fizetési igényt kérnek a jelentkezőtől. Még ha nem is tesszük közzé, hogy mekkora fizetést tudunk nyújtani a munkavállalónak, akkor se essünk ebbe a hibába, ne legyen ellentmondásos a hirdetés.

Állás Kalauz