állás kalauz

Igényes hirdetésekkel több érdeklődőt érünk el

Igényes hirdetésekkel több érdeklődőt érünk el

Kép forrása: pexels.com

Az online világ egyre nagyobb és szélesebb, és az életünk egyre több szegletét áthatja. Legyen szó akár tanulásról, vásárlásról, szórakozásról, az életünk egyre nagyobb részét töltjük az online térben. Igaz ez a munkaerőpiacra is, hisz egyre inkább az online térben kínálunk és keresünk állást.

 

A Lépés Magazin oldal kiváló hely erre, hisz nemcsak ingyenes álláshirdetéseket kínál a hirdetőknek és széles kínálatot a jelentkezőknek, hanem szórakozást és kikapcsolódást is. Az ingyen hirdetésfeladás vonzza az állást kínálókat, a látogatók pedig olyan tartalommal gazdagodnak, amiért érdemes a Lépés Magazinra kattintaniuk.

Elveszve a rengetegben

Munka, job, állás – használjuk bármelyik keresőszót is, többmilliós találattal találkozhatunk. Fontos, hogy amikor állást keresünk, vagy kínálunk, akkor egymásra találjon a két tábor. Ehhez az is szükséges, hogy az álláshirdetés igényes legyen, felkeltse a figyelmet és hogy elérje célközönségét.

Ehhez több kívánalomnak meg kell felelni, és ezekre nagyon oda kell figyelni, hisz a kutatások azt mutatják, hogy a jelentkezők 30 másodperc alatt ítélnek, döntenek arról, hogy tovább olvassák-e a hirdetést.

A nyelvezet sokat számít

Az álláshirdetések megírásakor többféle nyelvezetet is lehet használni. Törekedni kell arra, hogy inkább igényes és támogató legyen a hirdetés, mintsem követelőző. Érdemes úgy tekinteni az álláshirdetésre, mint egy termékre, amit szeretnénk eladni. Így mutassuk be az előnyeit, kezdjük ezzel és csak utána térjünk rá arra, hogy milyen követelményeket is támasztunk a jelentkezőkkel szemben.

Az igényesség az egyik fő alapkövetelmény, ha kell, olvastassuk el többekkel a hirdetést egész addig, amíg mindenki jónak nem ítéli. Fontos, hogy ne maradjon benne helyesírási, stilisztikai hiba. Hogy logikus, egyértelmű legyen, különösen a jelentkezés módja és határideje esetében. Mind ahogy az is fontos, hogy minden olyan követelmény kerüljön bele, ami elengedhetetlen az adott állás betöltéséhez. Ellenkező esetben ugyanis sok olyan pályázat is érkezhet, melyek csak megnehezítik a jelentkezés folyamatát.

#hirdetés #reklám #állás #hirdetésfeladás