állás kalauz

Hol vannak az ideális jelentkezők?

Hol vannak az ideális jelentkezők?

Kép forrása: pexels.com

Napjainkban a munkaerőhiány egyre nagyobb méreteket ölt, bizonyos iparágakban több százezer munkavállaló is hiányzik, őket azonnal fel tudná szippantani a rendszer. A munkaerőpiac, a kereslet és a kínálat találkozása azonban nem is olyan könnyű. A munkáltatók sincsenek könnyű helyzetben, hisz van, hogy hiába készítenek jó hirdetést, a munkavállalók nem találják meg ezeket.

 

Ingyen hirdetés a Lépés Magazin oldalon

Lépés Magazin oldal nemcsak kikapcsolódást, szórakozást és hasznos híreket kínál látogatóinak, hanem hirdetéseket is. Az oldal ingyenes hirdetésfeladási lehetőséget nyújt az érdeklődőknek. Így aki állást kínál, érdemes élnie ezzel a lehetőséggel. Hisz itt jelen vannak a munkát keresők is, aki pedig beírja a keresőbe, hogy munka, job, állás – több millió találattal találkozik, ezekből pedig igen nehéz leszűkíteni a releváns találatokat.

A legjobb jelentkezők felkutatása egyre nehezebb. Sokszor azonban az ok az álláshirdetésben keresendő, fontos tehát, hogy olyan hirdetést írjunk, ami vonzza a minőségi jelölteket. Az is fontos, hogy szánjuk rá az időt a hirdetés megfogalmazására és arra is, hogy a megfelelő jelöltet kiválasszuk. Sokszor éri szerencse az embert és talál kiváló munkatársat rövid idő, akár pár nap alatt is, de a legtöbbször nem ez a helyzet.

Fontos a türelem

Tehát ilyenkor is, mint az élet megannyi területén, a türelem nagyon fontos. Van, hogy hosszú hónapokat is kell várni egy ideális pályázóra, akinél az igények és a lehetőségek találkoznak, akivel hosszú távon el tudjuk képzelni a munkát. Várjuk meg ezt a jelentkezőt, lehetőség szerint ne alkudjunk meg. Hisz ha ezt tesszük, akkor végig azon fog járni az eszünk, hogy ha vártunk volna, nem jött volna-e egy ideális jelentkező. De ugyanez munkavállalói szempontból is fontos kérdés. Aki munkát keres, lehetőség szerint keresse meg azt és helyezkedjen el ott, ahol hosszú távon el tudja képzelni az életét.

Mindehhez pedig, hogy a munkavállaló és a munkáltató is elégedett legyen, első körben egy olyan álláshirdetés szükséges, ami felkelti a figyelmet, ami tartalmazza a követelményeket és előnyöket, ami világos, tiszta képet fest az adott állásról. Így valóban csak azok jelentkeznek majd, akik ezeknek a feltételeknek megfelelnek.

#hirdetés #állás #munka