állás kalauz

Hogy jussunk előnyhöz szakemberhiány esetén?

Hogy jussunk előnyhöz szakemberhiány esetén?

Kép forrása: pexels.com

Egyre több ágazat küzd szakemberhiánnyal és ez a hiány olykor súlyos károkat is okozhat egy vállalat életében. Hogy lehet túllendülni ezen a helyzeten? Mit tehetünk, hogy álláshirdetéseinkre releváns jelentkezők jelentkezzenek, és a végeredmény egy kölcsönös megelégedéssel járó munkaviszony létrejötte legyen?

 

Először is fontos, hogy hol hirdetjük meg az adott állást. A Lépés Magazin oldalon most ingyenes hirdetésfeladási lehetőség várja az ügyfeleket, ráadásul a weboldal napról napra egyre több látogatót vonz érdekes, hasznos és szórakoztató tartalmával.

A szakképzett munkaerő hiánya szinte valamennyi ágazatot sújtja, de ez nem újkeletű probléma, egy felmérés szerint már a koronavírus-járvány előtt az egyesült államokbeli vállalatok 87 százaléka tapasztalt hiányt. A vállalatok pedig hazánkban is a mai napig küzdenek azért, hogy megtalálják a megfelelő szakembereket.

A hiány igen erőteljesen érezteti hatását a vendéglátásban, építőiparban, de szinte valamennyi területén jelen van az életünknek. Hogy hogy lehet ezt legyőzni, milyen megoldási lehetőségek vannak?

Fontos a rugalmasság a vállalat szempontjából, ez pedig megnyilvánulhat átcsoportosításban, új emberek felvételében és abban, hogy a meglévő munkavállalók készségeinek fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a legjobb tehetségek nem mindig a várt forrásból érkeznek. Ha a szervezet nem találja meg a megfelelő embereket a hagyományos megközelítéseken keresztül, akkor érdemes kiszélesíteni a keresést. A világjárvány óta például nagyon sok nő nem tért vissza a munkaerőpiacra, a fogyatékkal élők munkanélkülisége pedig kétszerese az általános lakosságénak. Ha sokszínűen gondolkodunk, akkor újabb munkaerőforrásokhoz juthatunk.

A rugalmasság abban is megnyilvánulhat, hogy nem hagyjuk figyelmen kívül a távmunkát. A munka-magánélet egyensúlya egyre több munkavállaló számára válik kiemelt fontosságúvá, egy felmérés szerint 69 százalékuk számára ez kiemelten fontos szempont. Tehát ha egy vállalat hibrid megoldásokat kínál, akkor sokkal előnyösebb helyzetbe kerül.

Állás Kalauz