állás kalauz

Ezekre a dolgokra figyeljünk álláskeresés során!

Ezekre a dolgokra figyeljünk álláskeresés során!

Kép forrása: pixabay.com

Egyre több ágazat küzd munkaerőhiánnyal hazánkban is, a legutóbbi statisztikák szerint 2022 első félévében a vendéglátás szenvedte meg leginkább ezt a munkaerőhiányt, de szinte valamennyi ágazat küzd ezzel a problémával. Így most a munkát keresők vannak jobb helyzetben, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene alaposan felkészülni az álláskeresésre, a pályázat benyújtására, a jelentkezés teljes folyamatára.

 

Hol keressünk és hol hirdessünk?

Az internet ma már szinte életünk minden szegletében jelen van, itt vásárolunk, itt olvasunk híreket, itt szórakozunk. És bizony a neten keresünk állást is. A Lépés magazin egy remek online magazin, ahol érdemes álláshirdetéseket is böngészni, a sok-sok szórakoztató, érdekes tartalom mellett. Az állást hirdetőknek jó hír, hogy a Lépés Magazin ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várja az ügyfeleit. Ez egy kiváló hely arra, hogy a kereslet és a kínálat egymásra találjon.

Az álláskeresés időszaka

A megfelelő állás keresésének és megpályázásának folyamata nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Sok mindent kell észben tartani, sok apró dologra kell figyelni. Ha megtaláltuk azt az állást, amire jelentkezni szeretnénk, alaposan át kell tanulmányoznunk az álláshirdetést, ne csak azt nézzük meg, hogy a munkáltató mit keres, hanem keressünk támpontokat is, hogy hogy írjuk meg a jelentkezésünket. Ha figyelmesen olvasunk, az álláshirdetés útmutatást ad a jelentkezés módjára vonatkozóan és segít bemutatni a vállalati kultúrát és értékeket is.

Érdemes továbbá kutatást is végezni, hogy megmutassuk, mennyire ismerjük a vállalatot, a versenytársakat és az ágazatot. Ezeket nyilván nem az önéletrajzban kell közölnünk, azonban pár dolgot a motivációs levélben már „elejthetünk”, az interjún pedig valóban pozitív képet festhetünk magunkról ezzel a tudással.

Ha a jelentkezési szakaszban sikerrel vesszük az első akadályokat, hamar az interjún találhatjuk magunkat. Erre is készüljünk fel tehát, ne hagyjuk az utolsó pillanatokra.

#álláskalauz